KULTer.hu - Látványos fotókon Budapest színházai
87006
post-template-default,single,single-post,postid-87006,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Látványos fotókon Budapest színházai

Hlinka Zsolt fényképész megszállottan keresi a geometriát és a szimmetriát minden kompozícióban. Legújabb fotósorozatának középpontjában az utóbbi áll, s ezúttal budapesti színházak néptelen nézőtereit örökítette meg.

A szimmetriára épülő Auditorium nevű sorozatához Hlinka ismét olyan tereket keresett, amelyek nagy tömegek befogadására alkalmasak és ritkán láthatóak üresen.

madach-hlinka

A színházak Budapest meghatározó kulturális helyszínei, ám ezúttal a néző nem a megszokott módon tekinthet az előadótermekre, a színpadról láthatják a teret, amit a fényképész sajátos stílusa még különlegesebb élménnyé tesz.

nemzeti-hlinka

Hlinka Zsolt a legújabb sorozatában a Madách, a Thália, a Nemzeti, a Víg és az Új Színházat, valamint a Magyar Állami Operaházat mutatja be, melyeket nézve nemcsak a terek fenséges szimmetriája tárul elénk, hanem azoknak az építészeti, művészeti különlegességei is.

opera-hlinka

„Ebben a megváltozott szerepben lelassul az idő, és egyetlen időtlen pillanattá válik, amelyben az előadótermek hullámokká, színekké és hangulatokká bomlanak” – írja az alkotó.

thalia-hlinka

Hlinka Zsolt 1978-ban született Budapesten. Tanulmányai után nyomdászként helyezkedett el, majd lehetőséget kapott, hogy betársuljon mint tulajdonos egy újonnan létesült nyomdába, aminek a vezetője lett. A fotózás mindig jelen volt az életében, a szülei már korán a kezébe adták a készüléket, hamar kifejlődött benne az ez iránti szenvedély, derül ki a fényképész honlapjáról.

uj-hlinka

További képek az alkotótól és egyéb részletek a munkásságáról a Facebook-oldalán, az Instagram-profilján, valamint a honlapján érhetők el.

vig-hlinka

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum