KULTer.hu - Magyar alkotóé a hangmérnökök Oscar-díja
86917
post-template-default,single,single-post,postid-86917,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Magyar alkotóé a hangmérnökök Oscar-díja

Juhász Zoltán nyerte idén a Fishwitch (Halboszorkány) című animációs rövidfilmjéért a hangmérnökök Oscar-díjának számító Golden Reel Awardot, melyet tavaly a Saul fia hangmesterének ítéltek oda.

Az Angliában élő magyar hangmérnök a legkomolyabb elismerést nyerte el szakmájában. A fiatal alkotót egyebek mellett a Kaliforniai álom, A fegyvertelen katona, az Aznap éjjel, a Warcraft és a Westworld című filmekkel együtt díjazták. A Golden Reel Awardot az amerikai MPSE (Motion Pictures Sound Editor) ítélte oda Los Angelesben.

fishwitch

A fiatal alkotó a filmes diákoknak szánt, Verna Fields amerikai hangmesterről, tanárról elnevezett kategória egyik díját nyerte el, amelyet a leírás szerint a magas minőségű, fantáziadús hangvágó diákok kapnak meg. A rövidfilmnek az egyedüli hangmestere volt Juhász Zoltán. Magyar film tavaly nyerte el először ezt az elismerést, ez volt a Saul fia, s ekkor Zányi Tamás munkáját méltatták.

Fishwitch, ami egyébként az alkotó diplomafilmje is volt, egy habfiú (férfi hableány) és egy boszorkány kibontakozó kapcsolatáról szól. Az Adrienne Dowling rendezte animáció 2016-ban elnyerte a Dolby Award for Best Sound nevű elismerést.

Juhász Zoltán egyébként egészen középiskolás koráig Budapesten élt, majd Londonba költözött, és elvégzett egy filmes alapszakot, majd Sound Designt tanult mesterszakon a világ egyik legismertebb hangmérnökiskolájában, a Nation Film and Television Schoolban, azóta pedig szabadúszó hangvágó. Jelenleg egy kis költségvetésű filmen dolgozik néhány egykori iskolatársával.

Forrás: Index

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum