KULTer.hu - Titkos szobakoncertek Debrecenben!
86880
post-template-default,single,single-post,postid-86880,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Titkos szobakoncertek Debrecenben!

Koncertek terén sokat fejlődött Debrecen az elmúlt években, a különböző klubok és szórakozóhelyek rendszeresen hívják meg a legnépszerűbb mainstream és a feltörekvő zenekarokat. Most azonban valami igazán új dologgal rukkol elő egy nemrég alakult és lelkes szervező csapat: a Sofar Sounds szobakoncerteket rendez majd a városban.

A Sofar Sounds kezdeményezés valóban egy szobából indult, azonban napjainkban már a világ számos nagyvárosában jelen van. New York, Lisszabon, London, Bombay – csak négy abból a több mint 300 városból, ahol imádják ezeket az intim, emberközeli koncertsorozatokat. Az események presztízsét jól jelzi, hogy az egyik londoni kiadáson már olyan ismert formáció is fellépett, mint a Bastille.

sofarsounds2

A Sofar Sounds lényege, hogy olyan terekben jelenik meg a zene, ahol korábban nem: bármely szoba, iroda, nappali, könyvtár vagy épp hátsó kert helye lehet a varázslatnak. És mi ebben a varázslat? Olyan különleges koncerteket kapunk, amelyek csak akkor és ott hallhatóak, és csak annak a pár embernek, aki befér. A belépést követően pedig átveszi az uralmat a „pure music” – nincs más, csak a hallgató és a zene. Fülelés, koncentrálás, átszellemülés.

A szervező csapat garantálja, hogy a debreceniek sem fognak csalódni. Olyan fellépőkre lehet számítani, akik valóban varázsolnak a hangokkal. Lesznek köztük ismert és még sosem látott-hallott zenészek is. A stílus mindegy, egy dolog közös: alázat a zene iránt az előadó és a hallgatóság részéről egyaránt.

sofarsounds1

A Sofar Sounds titka, hogy sosem tudható előre, kit fog a közönség hallani. Az információ apránként jut el a jelentkezőkhöz, fokozva az izgalmakat. Először csak az események időpontja lát napvilágot, a helyszínről közvetlenül az esemény előtt már csak azokat értesítik, akiknek sikerült regisztrálniuk. Végül az is kiderül, hogy kiket lehet meghallgatni, de sokszor ez csak az esemény napján, esetleg a helyszínen történik meg.

Debrecen egy nagyon rangos, a világ szinte összes fontos városát tömörítő nemzetközi közösséghez csatlakozik ezzel a kezdeményezéssel, ahhoz azonban, hogy a globális varázslat tartósan jelen legyen, szükségesek azok az elkötelezett zenekedvelők, akik közönségként vagy akár befogadó helyszíngazdaként jelentkeznek és életben tartják a Sofar szellemiségét a városban.

sofar1

Az első Sofar koncert 2017. március 22-én, szerdán lesz a cívisvárosban. Hogy hol lesz, és kik lépnek fel, az természetesen még nem publikus. A zeneszeretők, a potenciális fellépők és azok, akik szívesen adnák oda a szobájukat, irodájukat vagy egyéb helyszínüket egy-egy alkalomra, valamennyien a kezdeményezés honlapján tudnak regisztrálni és a Debrecen aloldalon találják meg az aktuális információkat. A Sofar Debrecen követhető már a Facebookon és az Instagramon is.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum