KULTer.hu - Új gyerekszínház nyílik Budapesten
87058
post-template-default,single,single-post,postid-87058,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Új gyerekszínház nyílik Budapesten

Budapest új játszóterének is hívhatjuk a Hatszín Teátrumot, amely április második felében nyitja kapuit.

A Budapest belvárosában nyíló színház 2017. április 23-án tartja első előadását, Janikovszky Éva születésének évfordulóján egy, az írónő könyveiből készített ősbemutató formájában, amelynek címe Az úgy volt…, és a 6-12 éves korosztály számára ajánlják. Ezt megelőzően, 22-én Janikovszky Éva A lemez két oldala lesz látható Fullajtár Andrea, Horváth Lili, Elek Ferenc és Scherer Péter előadásában.

azanyuenvagyok

Az ezt követő héten már az opera világába kalauzolja el Nógrádi Gergely operaénekes, mesekönyvszerző és kántor a gyerekeket a Varázsfuvola című előadással, amely az 5-12 éves korosztály számára ajánlott. Júniusban pedig Nógrádi Gábor író 70. születésnapja alkalmából a könyve alapján színpadra álmodott Az anyu én vagyok című darab első budapesti bemutatója lesz látható a Pannon Várszínház előadásában.

Készülnek beavatószínházzal a legkisebbeknek (0-3 éves korosztály) és őszre terveznek érzékenyítő programokat kamaszoknak (13-17 éves korosztály számára).

Májusban a gyereknapra készülve terveznek egy programot, amely a gyerekbántalmazás témáját vizsgálja, járja körül, ami elsősorban a szülőknek szól, olyan felnőtteknek, akik esetleg tudnak ilyenről a környezetükbe és tenni akarnak ellene. A színház megálmodói is felelősnek érzik magukat azért, hogy a gyerekek színházi nevelése mellett minden őket érintő kérdésben kiálljanak értük, mellettük.

luggage

Budapest új játszótereként szeretnének mindennel foglalkozni, ami a jövő palántáinak életét jobbá, szebbé, vidámabbá és boldogabbá teszi, ha alkalmanként csak egy-egy órára is. Fontos, hogy időben elkezdjék a szülők, művészek a legkisebbeket is a kulturális programokhoz szoktatni.

A színház tervez felnőtteknek szánt bemutatókat is, de az egyelőre még meglepetés, hogy pontosan mit. Ami biztos az intézmény életében: helyet adnak kisebb és nagyobb, még nem ismert és már elismert társulatoknak is, hogy színvonalas szórakozást nyújtsanak az esti órákban a Hatszín Teátrum színpadán. A színház vezetője Gálvölgyi Dorka.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum