KULTer.hu - Külföldi zenészek erősítik idén a Bánkitót
87344
post-template-default,single,single-post,postid-87344,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Külföldi zenészek erősítik idén a Bánkitót

A Bánkitó Fesztiválon már nem csak a megszokott magyar együttesek fogják július 12. és 15. között a tó környékét élettel megtölteni. Idén többek között olyan külföldi zenekarokkal bővül a fellépők listája, mint a német The Pictures vagy a brit Slaves.

A Bánkitó ebben az évben az észt Intsikurmu fesztivállal és a BUSH-sal (Budapest Showcase Hub) együttműködve állítja össze a fellépők listáját.

A Slaves nevű két fős formáció lesz az idei fesztivál húzóneve, ők a ‘70-es évek brit punk hőskora mellett a garage-ból és a HC-ból is merítenek egy kicsit, hogy a Bánkitóból Punkitó legyen egy éjszakára. A The Picturebooks ugyancsak egy duó, és bár pirotechnika nem lesz, a belőlük áradó rock and roll és blues remélhetőleg megteszi a hatását.

Észtországból az Argo Vals Band érkezik az idén 9 éves Bánkitóra spacegitárral és szétdelayezett improvizációval. Az egyik legmeglepőbb zenekar a fesztiválon pedig az izraeli A-WA lesz. A három nővér a jemeni népzene hagyományos témáit keveri a hip hoppos tánczene elemeivel valahol M.I.A és a Major Lazer között.

Mint minden évben, a magyar vonalról most is érkezik majd a Middlemist Red, akiknek legutóbbi albuma tavaly több toplista elejére befért. Mellettük szintén fellép a Zságer-Genser páros Changing Grey Live-ra keresztelt elektronikus liveactje is. Ugyancsak a hazai visszatérők táborát erősíti a Bohemian Betyars, az Anima Sound System, a Zagar és a Panel Surfers is.

Az új elektronikus zenei színpadon fellép a Route8 és Imre Kiss mellett az orosz Doyeq élő szettje is. Ott lesz a makrohang, az UFFALO STEEZ és a Buster Keaton (UK) is.

A Bánkitó Fesztiválra március 15-ig lehet kedvezményes áron bérleteket vásárolni.

Borító: Szemerey Bence / Bánkitó Fesztivál

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. Sze. >>
hkscpsv
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum