KULTer.hu - „Nincs többé kontroll”
87206
post-template-default,single,single-post,postid-87206,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

„Nincs többé kontroll”

Interjú a Kensington zenekar tagjaival

Mar hónapokkal ezelőtt elkapkodtak minden jegyet a Kensington zenekar február 20-ai koncertjére. A bandának számos fellépése volt már hazánkban, többször megfordultak az A38 Hajó fedélzetén és a Sziget Fesztiválon is, most pedig az Akvárium Klubot hódították meg. Azonban nem csak mi rajongunk értük, a Kensington is nagy rajongója Magyarországnak.

Done with it című dalukhoz olyan videoklipet forgattak, melyet nálunk készült felvételekből vágtak össze. A zenekar gitárosával, Casper Starrevelddel és a dobosával, Niles Vandenberggel beszélgettünk a negyedik album lemezbemutató turnéjáról, magyarországi élményeikről és jövőbeli terveikről.

DSC_1428

KULTer.hu: Tavaly októberben jelent meg a Control című negyedik albumotok. Hogy alakul eddig a lemezbemutató turné? Hogyan fogadták a rajongók az új dalokat?

Casper Starreveld: Szerencsések vagyunk a visszajelzések terén, úgy tűnik, az emberek szeretik az új dalokat. A turné szinte minden koncertje telt házas. Németországban, Lengyelországban, Csehországban és Ausztriában zenéltünk ezelőtt, mindenhol nagyon jól sikerültek a fellépések, remekül éreztük magunkat. Az emberek velünk éneklik a dalszövegeket. Úgyhogy elég boldog zenekar vagyunk.

KULTer.hu: Miért éppen a Control lett a lemez címadó dala?

Niles Vandenberg: Azt gondolom, azért, mert nincs többé kontroll. Néha úgy érezzük, hogy elvesztettük.

C. S.:  „No control, how wonderful, how horrible” – így kezdődik a dal. Az album koncepciója nagyrészt ezen alapul, mert az ember élete néha fordulatokat vesz, és ezt olykor abszolút nem tudjuk kontrollálni. Szóval valahogy egyensúlyba kell hoznod ezeket a dolgokat. Ez nem könnyű, mert ha bizonyos események megtörténnek, beleragadhatsz az adott helyzetbe, ami körülvesz téged. Mint zenekar eléggé a kontroll megszállottjai vagyunk. Ez volt a központi témája az életünknek ezen a ponton, ezért úgy éreztük, így értelmet nyer a cím.


KULTer.hu: Van már terv a következő single-re?

N. V.: Mindig van terv! Egyébként nemrég forgattunk egy új klipet, ami nemsoká ki fog jönni. Nem mondhatok el róla sok mindent, de nagyon érdekes lesz!

KULTer.hu: Többször koncerteztetek Magyarországon az elmúlt években, videoklipet is forgattatok nálunk. Van esetleg olyan emlékezetes történetetek, amit szívesen megosztotok velünk?

N. V.: Fantasztikus volt, mikor legutóbb felléptünk a Sziget Fesztiválon! Egy nappal előtte pedig koncerteztünk az A38 Hajón is, már az is őrület volt!

C. S.: Emlékszem, annyira nagy volt a hőség a Szigeten, hogy mindenki levette a pólóját és azzal integetett, nagyon király volt. Mindenképpen az egyik legkedveltebb fesztiválunk a világon. Szerencsések vagyunk, mert idén nyáron visszatérhetünk. Alig várjuk!

KULTer.hu: Mit gondoltok, mitől különleges fesztivál a Sziget? Szerintetek találó név rá a Szabadság szigete (Island of freedom) elnevezés?

N. V.: Azt hiszem, először 2001-ben voltam itt, és teljesen más fesztivál volt még akkor, mint ma. Egyszerre szervezett és szervezetlen.

C. S.: Egy gyönyörű káosz! Szerintem nagyon találó név. Olyan egy hétig, mint egy kisebb város. Igazából ez elég hosszú idő.

DSC_1435

N. V.: És az is jó, hogy ennyire nemzetközi. Amúgy az egy hét tényleg hosszú idő, nem is tudom, hogy élik túl az emberek. Nekem egy éjszaka is elég és kész vagyok. De tavaly játszhattunk egy másik fesztiválon is Magyarországon (Campus Fesztivál – a szerk.).

C. S.: Igen, és nagyon érdekes élmény volt, mert egy hotelben laktunk egy olasz futballcsapattal.

KULTer.hu: Milyen célokat tűztetek ki a 2017-es évre?

N. V.: Ha befejeztük a turnét, elkezdődnek a nyári fesztiválok. Később lesz még öt fellépésünk Hollandiában.

C. S.: Az a cél, hogy minél több emberhez eljuttassuk a lemezt, mert nagyon büszkék vagyunk rá. Tulajdonképpen ez a dolgunk bandaként, hogy annyit koncertezzünk, amennyit csak bírunk, és meglássuk, hogy hol végződik ez az egész. A turnén eddig is nagyon jól éreztük magunkat, nyáron pedig sok európai fesztivál vár ránk. Rengeteg helyre eljutunk majd, aminek külön örülünk.

A fotókat Dancs Enikő Bianka készítette.

Barna Borbála

szerző: Barna Borbála
honlap e-mail
Barna Borbála 1990-ben született, Balmazújvároson nőtt fel. A Debreceni Egyetemen andragógiából szerzett BA diplomát, művelődésszervező szakirányon - majd a Kodolányi János Főiskolán idegenforgalmi szakmenedzser szakot végzett el. Jelenleg Budapesten él, és szabadidejét főként kulturális eseményeken tölti, illetve ezekről ír.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum