KULTer.hu - Újabb folytatást kaphat a Mátrix
87662
post-template-default,single,single-post,postid-87662,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Újabb folytatást kaphat a Mátrix

Visszatérhet a filmvászonra a Mátrix című nagysikerű sci-fi. A Hollywood Repoerter értesülése szerint a Warner Bros. Studio azt tervezi, hogy újra életre kelti a Wachowski-testvérek legendás filmjét.

A filmes szaklap forrásai szerint az új film forgatókönyvét Zak Penn írná és a főszerepet Michael B. Jordan alakítaná. Egyelőre még nem világos, milyen formát ölt a projekt, a Warner Bros. a fejlesztés korai szakaszában van – olvasható a Hollywood Reporter honlapján.

A HR úgy tudja, hogy Joel Silver, az eredeti trilógia producere állt elő a filmstúdió illetékeseinél egy esetleges újabb Mátrix film kiaknázásának a lehetőségével. A Washowski testvéreket, akik az 1999-ben bemutatott eredeti film és két folytatása forgatókönyvét írták, illetve azokat rendezték, egyelőre nem vonták be az új feldolgozásba.

matrix

A Keanu Reeves főszereplésével Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss és Hugo Weaving társaságában bemutatott ausztrál-amerikai sci-fi egy disztópikus jövőt mutat be, amelyben az emberiség mesterséges intelligenciával rendelkező gépek alkotta szimulált valóságban él, ahol az embereket csak arra használják, hogy a gépek energiaforrásai legyenek. Thomas Anderson számítógép-programozó azonban felismeri ezt az elnyomott létet, és az emberiség első számú reményévé válik az elnyomók megdöntésében.

A filmet 1999-ben mutatták be, és abban az évben a legnagyobb bevételt hozta az észak-amerikai mozikban és a negyedik legnagyobb bevételt világszerte. Egy évvel később négy – főként technikai – Oscar-díjat kapott.

Két folytatása (Mátrix – Újratöltve, Mátrix – Forradalmak) ugyan nem volt ilyen sikeres, de Keanu Reeves-t a három film Hollywood egyik leggazdagabb színészévé tette.

Reeves a minap úgy nyilatkozott, nyitott arra, hogy visszatérjen egy újabb folytatásban, ha a Wachowski-testvéreket is bevonják. „Nekik kellene írniuk a forgatókönyvet és rendezniük a filmet” – vélte.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. jan. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum