KULTer.hu - 70 millióból forog egy hazai abszurd dráma
88286
post-template-default,single,single-post,postid-88286,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

70 millióból forog egy hazai abszurd dráma

Jelentős alkotás lehet a Paraziták a Paradicsomban című, készülő magyar mozifilm. Rajna Gábor, a Saul Fia producere szerint izgalmas, újszerű produktum készül 70 millió forintos büdzséből, a jeleneteket Budapesten és az olaszországi Gradoban forgatják.

A Paraziták a Paradicsomban Marius von Mayenburg Paraziták című drámájának filmadaptációja, a főszerepeket Marozsán Erika, Rába Roland, Pető Kata, Kovács Krisztián és Porogi Ádám kapták. A film műfaja abszurd dráma, amelyben egy kerekesszékes férfi életébe nyerünk betekintést. A történet azt mutatja be, hogy a szereplők saját problémáikkal hogyan teszik tönkre egymás életét. A forgatás nagy hatással van a film szereplőire, Marozsán Erika elmondása szerint ez élete egyik legfontosabb munkája.

parazitakaparadicsomban1

A mozifilm rendezője Kasvinszki Attila, aki globális társadalomkritikát fogalmaz meg az események abszurditásán keresztül. „A Paraziták a Paradicsomban mesébe illő tengerparti környezetben játszódik, egyszóval a paradicsomban. A szereplők többsége mégis kizárólag a saját, személyes problémáival van elfoglalva, és a frusztrációikat a szeretteiken próbálják levezetni. Nem veszik észre a körülöttük lévő világot, egymás parazitái, vérszívói lesznek, és megkeserítik a másik életét” – magyarázta a film rendezője.

parazitakaparadicsomban

A Paraziták a Paradicsomban magánbefektetők üzleti támogatásával készül, a magyarországi forgalmazók közül a Mozinettel tárgyalnak a producerek. Emellett a film iránt több német és francia forgalmazó cég is érdeklődik, a készítők több európai országban is szeretnék bemutatni az alkotást.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. feb. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum