KULTer.hu - „Egy másik oldala a zenénknek”
88535
post-template-default,single,single-post,postid-88535,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

„Egy másik oldala a zenénknek”

Interjú Wilkinsonnal és MC Ad-Apttal

Mark Wilkinson brit drum’n’bass zenei producer és DJ 2010-ben debütált első dalával, azonban a köztudatba igazán 2013-ban robbant be az Afterglow-val, mely azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Négy évvel az első stúdióalbuma után Wilkinson április végén újjal jelentkezik, mely a Hypnotic címet kapta. A lemezt népszerűsítő, azonos címet viselő turné már februárban elkezdődött, melynek egyik állomásaként az Akvárium Klubba is ellátogatott a brit DJ. A fellépés előtt Wilkinsonnal és MC Ad-Apttal beszélgettünk a turnéról és az új lemezről.

KULTer.hu: Február óta tart a Hypnotic-turné. Eddig hogy érzitek magatokat, milyen a körút?

MC Ad-Apt: Fárasztó!

Wilkinson: Igen, fárasztó… Fantasztikus érzés, és igen, kimerítő is, de imádjuk, amit csinálunk. Volt egy élő műsor februárban, most pedig rengeteg DJ-show jön, kezdődnek a fesztiválok és az utazgatások. Tavaly nyáron léptünk fel utoljára Budapesten, a Sziget Fesztiválon, de olyan érzés, mintha tegnap lett volna. Nyáron pedig visszatérünk Magyarországra, egy másik fesztivál keretein belül. (Ez lesz a Strand Fesztivál – a szerk.)

8

KULTer.hu: Április végén megjelenik az új Wilkinson-album, mely a Hypnotic címet kapta. Elárulnátok nekünk róla pár dolgot?

MC Ad-Apt: Nagyon jó lesz! Az eddigi legjobb album.

Wilkinson: Ez egy új fejezet. Nagyon jó érzés volt dolgozni rajta. Körülbelül négy évig tartott, mire elkészült, szóval örülök, hogy végre megjelenik. Azt gondolom, ez egy másik oldalát mutatja meg a zenénknek. Új dolgokat próbáltunk ki.

MC Ad-Apt: Nem csak a megszokott, dobos tempóban születtek dalok, hallható lesz egy-két új hangzás is.

KULTer.hu: Van már terv a következő single-re?

Wilkinson: Igen, tulajdonképpen van néhány ötletem már. De még nem mondom el senkinek, mivel amint elárulom, azt szeretnék, hogy kiadjam. Ha megjelenik az album, először kicsit pihennem kell.

KULTer.hu: Az Afterglow című dal a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. Egy ilyen sikeres track után mennyire érezhető a „nyomás” az új számok készítésekor?

Wilkinson: Értem, mire gondolsz. Ez egy olyan dolog, amit nem lehet kontrollálni. Amikor megírtam, és hatalmas siker lett, nem gondoltam úgy, hogy valami nagyon hasonló dalt kell készítenem. Elég sokan próbálták megismételni, de én sosem hittem, hogy ez megtörténhet. Inkább különféle dalokat készítek, különböző hangzással. Talán egy nap majd valami akkorát robban, mint az Afterglow, de ezt nem tudom befolyásolni. Amikor kiraksz egy új zenét, nem tudhatod előre, milyen hatást vált majd ki. Ezt nagyon szórakoztatónak és izgalmasnak találom.

MC Ad-Apt: Nehéz felülmúlni az Afterglow-t. Ez mindig is az egyik top dal lesz, de biztos vagyok benne, hogy születik majd olyan, ami felér hozzá.

6

KULTer.hu: Wilkinson, számos előadóval dolgoztál már. Hogyan választod ki, kivel szeretnél együttműködni? Kivel készítenél még szívesen közös dalt?

MC Ad-Apt: Shannon Saunders nagyon jó!

Wilkinson: Igen, Shannon Saunders nagyon jó. Továbbá ő a barátnőm…

MC Ad-Apt: Szerintem főleg olyanokkal dolgozol együtt szívesen, akik még nem masszívan híresek, inkább új, tehetséges előadók. Azt hiszem, ettől a dalok kicsit érdekesebbek lesznek.

Wilkinson: Igen, így van. A drum’n’bass underground stílus, szóval, ha feltörekvő vokalistával dolgozik együtt az ember, akkor azzal kisegítik egymást. Szerintem ez nagyon hasznos dolog.

KULTer.hu: Egyszer azt mondtad, fontos, hogy egyensúlyt teremts a munka és a pihenés, kikapcsolódás között. Hamarosan itt a fesztiválszezon. Egy ilyen sűrű időszakban hogy tudod fenntartani ezt az egyensúlyt?

Wilkinson: Most rengeteget dolgozom, és keveset pihenek. Ez főleg azért van, mert az albummal foglalkoztam. De amikor az ember elér a fesztiválszezonhoz, tulajdonképpen pihenés is egyben ott lenni. Ezek a happeningek mindenki számára a kiszabadulás helyét jelentik. A sok fellépés mellett ki kell kapcsolnom, és részt kell vennem a fesztiváléletben. Eléggé el vagyunk kényeztetve, hiszen harminc-negyven lehetőség közül választhatjuk ki, melyik bulira menjünk.

MC Ad-Apt: Igen, jó részt venni az egészben, nem csak fellépni és hazamenni. Néha maradunk és megnézünk más bandákat, vagy lógunk velük a buli után. De csak néhányszor!

Wilkinson: Igen, ha folyton ott van az ember, valószínűleg meghal.

MC Ad-Apt: Egészen biztosan meghal!

1

KULTer.hu: Többször felléptél már Magyarországon. Mi a legemlékezetesebb élményed itt?

Wilkinson: Az egyik legviccesebb dolog tavaly történt, amikor egy nappal a Sziget Fesztivál előtt érkeztünk. Azt gondoltuk, hogy oké, van egy szabad napunk és esténk, akkor fogjuk a bandát és menjünk el inni. Elég sokat tequiláztunk, és másnap nem láttunk senkit a csapatból, olyan másnapos volt mindenki. Este pedig így kellett fellépnünk.

MC Ad-Apt: Ne igyatok sokat, nem tesz jót!

A fotókat Dancs Enikő Bianka készítette.

Barna Borbála

szerző: Barna Borbála
honlap e-mail
Barna Borbála 1990-ben született, Balmazújvároson nőtt fel. A Debreceni Egyetemen andragógiából szerzett BA diplomát, művelődésszervező szakirányon - majd a Kodolányi János Főiskolán idegenforgalmi szakmenedzser szakot végzett el. Jelenleg Budapesten él, és szabadidejét főként kulturális eseményeken tölti, illetve ezekről ír.

KULTprogramok

<< 2020. feb. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum