KULTer.hu - Extra helyszínek színesítik az idei Fishinget
88768
post-template-default,single,single-post,postid-88768,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Extra helyszínek színesítik az idei Fishinget

Közzétette külső helyszíneinek a programját az idén 10 éves Fishing on Orfű. A falu pezsgését új programokkal igyekeznek tovább fokozni, olyanokkal, amelyek eddig nem voltak jellemzőek a fesztiválra: ebben az évben első alkalommal hoznak színházat és színtiszta folk- valamint világzenét Orfűre a szervezők. További újdonság, hogy családbaráttá alakult a fesztivál, illetve hogy erdei helyszínen is várják az érdeklődőket.

A Fonó Budai Zeneházzal közösen létrehozott Fonó Zeneudvar az orfűi malomudvar területén kerül kialakításra. A program egy részletes és sokszínű pillanatképként igyekszik bemutatni a hazai folk- és világzene legérdekesebbjeit. Triójával lép fel Lajkó Félix (akit a Songlines világzenei magazin nemrég a világ legjobb előadói közé választott), Dresch Mihály vonós quartetjével érkezik, fellép a Parno Graszt, a Zoord, a Góbé, a Cimbaliband, és itt mutatja be friss, Rengeteg című szólólemezét Kollár-Klemencz László, a Kistehén frontembere.

afajokeredete

A Fonó Zeneudvar azonban nem csak a koncertekről szól. Délutánonként szabadegyetemi előadásokkal, majd családi koncertekkel (Ürmös család és Szalonna, Berecz család, Karaván Familia, valamint Csoóri Sándorék) találkozhat az érdeklődő, hogy aztán folkkocsmába, zárásként pedig táncházba csöppenjen, ha éppen kedve úgy kívánja.

Az új színházi helyszín, a FOO Színházkert programja a legizgalmasabb független színházi előadásokból szemezget. Fellép Mácsai Pál az Azt meséld el, Pista című Örkény-estjével, itt lesz Kern András egyszemélyes előadása, A kellékes, megtekinthető a Mucsi, Scherer, Thuróczy nevével fémjelzett A fajok eredete, valamint a szintén a Kapa-Pepe párosra épülő, Katona Lászlóval kiegészülő Nézőművészeti Főiskola, de fellép a L’art pour l’art Társulat és a Baltazár Színház is hoz egy üde komédiát (Fiúk, lányok) Orfűre. Szalay Kriszta egyszemélyes hajléktalandrámája (Maradjunk annyiban) után beszélgetés is lesz, valamint a helyiek képviseletében fellép a JESZ társulata A helység kalapácsával.

fishingonorfu4

A korlátozott férőhelyekre való tekintettel a szervezők előre elindítják a külső helyszínek jegyeinek értékesítését. Az adott napra érvényes Fishing on Orfű fesztiválbelépővel (napijeggyel vagy bérlettel) rendelkező érdeklődők 1.000 forintért nézhetnek meg egy színházi előadást vagy válthatnak napijegyet a Fonó aznapi programjaira. Viszont mind a FOO Színházkert, mind a Fonó Zeneudvar látogatható érvényes Fishing-belépő nélkül is: a szervezők kombinált 3.000 forintos napijegyeket bocsátanak ki azok számára, akik egy adott napon csak a külső helyszínek programja miatt látogatnának ki Orfűre.

A tó körüli közlekedést megkönnyítve a fesztivál szervezői idén már 2 kisvonatot is üzemeltetnek majd, lehetővé téve a külső helyszínek könnyebb elérését.

A 10 éves Fishing on Orfű új zenei helyszíne a fesztivál erdejében elhelyezett A tűzhöz közel színpad lesz, ahol a természet lágy ölén remekül megfér majd egymással a komoly- és könnyűzene. Az új erdei helyszín pár perc sétára található a fesztivál tetején elhelyezkedő Borfalu hajószínpadától.

fishingonorfubaby

A Fishing on Orfű lett az első családbarát fesztivál, jelentette be Lovasi András, a fesztivál alapítója és Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom vezetője. A felek közösen működtetik majd az orfűi Medvehagymaházban a Fishing új gyerekhelyszínét, a Gyermekbirodalmat. Lovasi András elmondta, hogy már régóta tervezik olyan programokkal színesíteni a fesztivált, amelyek vonzóak lehetnek a gyermekes családok számára is. Izgalmas programokkal, kézműves foglalkozásokkal, zenés gyermekszínházzal várják a kicsiket és szüleiket.

A 2 hónap múlva startoló Fishing on Orfű egy meglepetéssel is kedveskedik: már online is megnézhető a Kispál és a Borz tavalyi orfűi koncertje, amely a 2014-ben indult, 3 évre tagolt életműkoncert-sorozat lezáró epizódja.

Jegyek országszerte kaphatók a Ticketportál hálózatában. SZÉP kártyás vásárlásra a Tixa rendszerén keresztül van lehetőség.

További részletek a fesztivál honlapján érhetők el.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum