KULTer.hu - Kisfilmpályázat a 10 éves Korda Stúdiónál
88229
post-template-default,single,single-post,postid-88229,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kisfilmpályázat a 10 éves Korda Stúdiónál

Kisfilmpályázatot hirdet a Korda Stúdió az alapításának 10. születésnapja alkalmából a Sparksszal és a H.S.C. Stábiskolával közösen.

A pályázatot azért hirdették meg, mert a filmes szakmában különösen nehéz az indulás. A stúdió célja, hogy minél több fiatal alkotó kapjon lehetőséget az érvényesülésre. A tehetséggondozás mellett fontos a szervezők számára, hogy olyan színvonalas, a nemzetközi színtéren is helytálló alkotások jöjjenek létre, amelyekre büszkék lehetnek a pályázókkal együtt, s amelyek kiváló gyártási és produceri kreditekkel szolgálnak majd a finanszírozó cégeknek.

kordakisfilm

Elsősorban olyan alkotók jelentkezését várják, akik rendelkeznek már filmkészítői tapasztalattal (film, kisfilm, reklám, videoklip, vírusvideó, online spot). Minden rendező egy darab pályázatot adhat be. A kiválasztásban fontos szerepet játszik a rendező referenciája és a film forgatókönyve, megvalósíthatósága, valamint költségvetése. Fikciós és kreatív dokumentumfilm terveket és webre/mobilra szánt tartalmakat is várnak, olyanokat, melyek formabontók, újítók vagy cutting edge projektek, s amikben van nemzetközi fesztiválpotenciál is.

filming

A pályázat célja évente egy kisjátékfilm megvalósítása a három donorszervezet erre a célra létrehozott hozzájárulási keretei között. A kétfordulós pályázatra maximum 15 perc hosszú, maximum 3 forgatási napot igénylő filmterveket lehet beküldeni, s a költségvetés nem haladhatja meg a pályázat forrásait. Abban az esetben, ha a költségvetés túllépné a keretet, a pályázónak a pályázat beadásakor csatolni kell a fennmaradó összeg finanszírozásáról szóló szándéknyilatkozatokat.

A pályázat során az alábbi támogatás nyerhető el, melyeket a három szervezet együttesen bocsát rendelkezésre:

Korda Stúdió:
1 millió forint + áfa gyártási keret
Gyártás és utómunka során szakmai támogatás
Opcionálisan még rendelkezésre bocsájt további 1 millió forint értékben műtermet (stúdiókapacitást), backlot díszletet, házon belüli eszközöket, hangutómunka-stúdiót

Sparks ko-produkciós keret:
4 millió forint értékű kamera, lámpa+grip eszköz
Szakmai tanácsadás

HSC Stábiskola:
10 gyakornok stábtag 3 napra

A pályázat beadásának határideje: 2017. április 23., 23.59
A nyertes kisfilm elkészülésének határideje: 2017. október 31.

A pályázat során elnyerhető keret nettó összértéke akár 6,5 millió forint is lehet. A pályázat menetéről és a fordulókról bővebb információt ide kattintva olvashatsz.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum