KULTer.hu - Majális és udvaravató a b24 Galériánál
88895
post-template-default,single,single-post,postid-88895,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Majális és udvaravató a b24 Galériánál

Május 1-je alkalmából grundkertté alakítják a debreceni b24 Galéria udvarát. A hónap első délutánján ingyenes Rutkai Bori Banda-koncert, kreatív foglalkozás, gerillakertészkedés, galériapiknik és villámtárlat várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Belépő: egy virágpalánta.

A belvárosi b24 Galéria ezen a napon a kiállítótere mellett az udvarát is megnyitja a látogatók számára, ahol idén tavasztól őszig szabadtéri programok várják az érdeklődőket a Batthyány utca 24. szám alatt. Az eseménysorozat célja, hogy a rendezvényeknek egy a megszokottól zöldebb helyszín, egy barátságos hangulatú grundkert adjon helyet.

rutkai bori

Az udvaravató programjai:

14.00: Virágültetés a galéria udvarán. Minden piknikező egy a kertet gazdagító virágpalántáért cserébe vehet részt a programon. A közös ültetéssel te is aktív előmozdítója lehetsz a galériaudvar virágosításának!

15.00: Milyen otthont szeretnénk? Kreatív foglalkozás kicsiknek és nagyoknak Molnár Dóra Eszter grafikusművésszel és a Medgyessy művészeti iskolabeli tanítványaival. A fiatal művésznő aktuális kiállítása a b24 Galériában az otthon fogalmát járja körül – a grafikusművész ez alkalommal a gyermekek képzeletét hívja segítségül, hogy közösen fogalmazzák meg, milyen otthont is szeretnénk magunknak. A legérdekesebb, vizuális formába öntött válaszok kikerülnek a galéria falaira.

16.00: Ingyenes Rutkai Bori Banda-koncert a b24 udvarán. A közismert zenekar Sárkányjárgány és a Pizsamátor című lemezeinek tavaszi-nyári dalaival köszönti a gyerkőcöket. „Csíkos függőágyakban ringatózunk, Piciklin száguldunk, vattacukor felhők alatt kókuszfagyit ebédelünk vagy a Balatonon vízibiciklizünk, a strand diszkóban Rizibizi nénivel és bácsival rappelünk, aztán körtáncot járunk a tóba pottyanó naplementében, végül a Hordozható Tábortűz fényében különleges repülő lényekkel és járgányokkal kapunk szárnyra. A táncos énekek egyik játékból a másikba repítenek, miközben Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat.” – olvasható a galéria közleményében.

A büfé szörppel és teasütivel készül. A programok pedig rossz idő esetén sem maradnak el, ez esetben a galéria belső tereiben várják a látogatókat a szervezők. Az udvaravató Facebook-eseménye itt érhető el.

Borítófotó: Czeglédi Zsolt

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. dec. >>
hkscpsv
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum