KULTer.hu - Megújult visszatérők
87930
post-template-default,single,single-post,postid-87930,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Megújult visszatérők

Interjú a The Carbonfools zenekar tagjaival

2015. szeptember 16-án a Budapest Parkban lépett fel utoljára a The Carbonfools, ezután a zenekar szünetet tartott. Azonban nemrég bombaként robbant a hír, hogy – immár új énekessel – visszatér az együttes. Fehér Balázs helyét Fóris-Ferenczi Gábor vette át a mikrofon mögött, a banda ebben az új felállásban április 21-én debütál az A38 Hajón. A visszatérésről és az új irányról, célkitűzésekről beszélgettünk a zenekar tagjaival, Bicskei Titusszal, Hámori Benedekkel és Fóris-Ferenczi Gáborral.

KULTer.hu: Gábor, hogyan ismerkedtél meg a zenekarral?

Gábor: Egy hiperkarma-koncerten találkoztunk Kolozsváron. Benő ott is dobol, nekem is koncertem volt. Hallotta a hangbeállást, és utána megkeresett.

Benő: Ők voltak az előzenekarunk. Meghallottam, és egyből kirohantam, hogy megnézzem. Utána odamentem hozzá, és körülbelül így zajlott le a párbeszédünk: „Szia, én vagyok a dobos a hiperkarmában. Ismered a The Carboonfools-t?” Gábor mondta, hogy nem nagyon, nem igazán ismeri a magyar zenekarokat. Megkértem, hogy hallgassa meg, mert énekest keresünk.

Gábor: Meghallgattam, és tetszett nagyon!

DSC_0290

KULTer.hu: Ezek szerint előtte nem is hallottál a The Carbonfools-ról?

Gábor: Hallottam a nevüket, de a dalaikat csak akkor ismertem meg.

Benő: Kaptam egy e-mailt tőle: „Ez nagyon tetszik, mikor kell jönni?”

Titusz: Gábor Kolozsváron lakik, és ott más a rálátás a zenére, főleg a magyarokra.

KULTer.hu: Mikor kezdtél el az énekléssel foglalkozni? Mesélnél kicsit a zenei múltadról?

Gábor: Körülbelül tíz éve, akkor még tinizenekaraim voltak. Az előző együttesem pedig a Whisperblast volt. 2012-ben részt vettem az X-faktorban is, bejutottam az első ötvenbe.

KULTer.hu: Egy új dalt már kiadtatok Oceanfloor címmel. Milyen visszajelzéseket kaptatok a régi The Carbonfools-rajongóktól?

Titusz: Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. Persze, voltak olyanok is, akik hiányolták Balázst, mert nagyon szerették, de most már Gáborban gondolkozunk.


KULTer.hu: Készül idén új lemez?

Titusz: Természetesen! Lesz lemez, klipek, koncertek. A lemezt szeptember-októberre tervezzük, csak az év végére. A napokban leforgattunk egy videót is. Ez lesz az első klipünk, nagyon egyszerű történet, főként a próba miatt csináljuk.

KULTer.hu: Lesz-e változás zeneileg?

Titusz: Nagy változás nem várható, de modernizálódni fogunk mi is, ahogy fejlődik a technika, a pop-, a rock- és az indie zene. Az egész kapni fog egy új kontextust, látásmódot. Így, hogy más az énekesünk, próbáljuk arrafelé vinni a zenekart, ami kényelmes és jól áll neki.

KULTer.hu: A régi dalok a koncertek részei maradnak, vagy új lapot nyittok?

Titusz: Nem, nagyon szeretjük a régi dalokat. Egy kicsit átformáltuk őket, de ugyanúgy játszani fogjuk ezeket a számokat, a koncertek hatvan-hetven százalékát egyelőre ezek fogják kiadni.

DSC_0306

KULTer.hu: Nehéz visszatérni a többéves kihagyás után, vagy már nagyon várták a rajongók?

Benő: Mindenképpen nehéz visszatérni egy akkora váltással, mint egy új énekes és egy új irány. De a visszajelzésekből azt éreztük, hogy nagy igény volt rá, főleg, hogy másfél hét alatt elfogytak a jegyek az első koncertünkre, ami az A38 Hajón lesz április 21-én.

KULTer.hu: Hol láthatnak titeket legközelebb az érdeklődők, akik lemaradnak az A38-as koncertről?

Benő: Budapesten legközelebb a Kobuci Kertben fogunk fellépni június elsején, de folyamatosan érkeznek a vidéki és a fesztiválos dátumok is. Ahogy fixálódik valami, azt egyből kitesszük a Facebook-oldalunkra.

A fotókat Dancs Enikő Bianka készítette.

Barna Borbála

szerző: Barna Borbála
honlap e-mail
Barna Borbála 1990-ben született, Balmazújvároson nőtt fel. A Debreceni Egyetemen andragógiából szerzett BA diplomát, művelődésszervező szakirányon - majd a Kodolányi János Főiskolán idegenforgalmi szakmenedzser szakot végzett el. Jelenleg Budapesten él, és szabadidejét főként kulturális eseményeken tölti, illetve ezekről ír.

KULTprogramok

<< 2019. Júl. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum