KULTer.hu - Picasso festményei 3D-ben!
88481
post-template-default,single,single-post,postid-88481,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Picasso festményei 3D-ben!

Pablo Picasso néhány festményét gondolta újra Omar Aqil pakisztáni művész, az átértelmezett alkotások ezúttal 3D-ben tűnnek fel előttünk.

A tipográfiában, illusztrációk készítésében és a grafikai tervezésben jártas digitális művész hat olajfestményt választotta ki a huszadik század egyik legnagyobb hatású alkotójától. Az ikonikus művek ezúttal megváltozott vizuális élményt nyújtanak, ugyanis a síkbeli hatást térbeli geometriai alakzatok váltják fel.

aqil3

Aqil sorozata a MIMIC nevet kapta, s olyan művek átdolgozásai láthatók a részeként, mint a Seated woman vagy a Monument to the Spaniard.

aqil2

A pakisztáni alkotó a saját, személyes értelmezését próbálta belevinni ezekbe a 3D-képekbe, s a célja az a munkáival, hogy egy vizuális példán át mutasson rá: minden ember máshogyan látja a műalkotásokat. Azzal pedig, hogy új formába bújtatta a Picasso-festményeket, újabb lehetséges értelmezésekre teremt lehetőséget az eredeti művekkel kapcsolatban is.

aqil4

A művész már pályája eleje óta vizsgálja Picasso alkotásait, s nagy hatással voltak rá ezek az absztrakt vizuális nyelvvel rendelkező festmények. Elmondása szerint az új, szoborszerű formák megalkotása, az eredeti képek átdolgozása nem jelentett számára könnyű feladatot.

aqil5

Aqil az alkotásait számítógépes programokkal készítette el, s a látszat ellenére nem kézzel fogható szobrokról van szó, az illúziókeltés fontos hatáseleme ennek az izgalmas, kísérletező anyagnak.

aqil6

Az Omar Aqil projektjéhez tartozó további képeket ide kattintva tekintheted meg.

Forrás: This Is Colossal

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum