KULTer.hu - Tom Jones is fellép idén a VeszprémFesten
88205
post-template-default,single,single-post,postid-88205,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Tom Jones is fellép idén a VeszprémFesten

Új helyszínen, idén is világsztár fellépőkkel zajlik a 2017-es VeszprémFest. Július 12. és 15. között színpadra lép többek között Richard Bona, Heather Small (az M People hangja), valamint Tom Jones is.

Az idén 14. évébe lépő fesztivál az Érseki Palota rekonstrukciója miatt új szabadtéri helyszínre költözik. Az esemény szervezői 4 napon át várják a vendégeket Veszprém egyik legszebb helyén, a História Kertben. A Szentháromság tér barokk, szakrális hangulata után a fesztivál új helyszíne is a város történelmi, egyházi gyökereihez kötődik.

veszpremfest

A nagyszínpad programjai mellett természetesen idén sem marad el a nagy népszerűségnek örvendő Rozé, Rizling és Jazz Napok sem az Óváros téren, ahol július 6. és 17. között ingyenes jazz, illetve jazzihlette koncertek mellett a balatoni régió borászatai, valamint a kézműves gasztronómia képviselői gondoskodnak a kulináris élményről.

richardbona_rebeccameek

A fesztivál nyitónapján, július 12-én Richard Bona lép fel. A művészt rajongói „az afrikai Sting”-nek nevezik, kritikusai profiként emlegetik, lényegében egyedi és felvillanyozó stílusa határozza meg őt. Bona született zenész, könnyed énekhangja, lehengerlő basszusgitározó tehetsége, egyedülálló dal- és zeneszerzői hozzáértése és az a képessége, hogy pusztán mások játékát figyelve is képes bármilyen hangszeren megtanulni játszani, azon kevés afrikai művészek közé emelte őt, akik kulturális határokon átívelő nemzetközi hírnévre tettek szert. Bona visszatérő előadója a VeszprémFestnek: 2005-ben quintettjével, 2008-ban pedig a kongói Lokua Kanzával és a Martinique-ról származó énekes, zeneszerző Gerard Totoval közösen léptek színpadra Veszprémben.

heathersmall

Másnap, július 13-án Heather Small ad koncertet, aki 11 millió eladott lemezzel, 2 Brit Awards és a Mercury Music Prize-zal és számtalan világturnéval a háta mögött korunk egyik legsikeresebb angol női művésze. Az M People együttes tagjaként Heather a ‘90-es évek egyik meghatározó hangjává vált, hiszen komoly sikereket értek el slágereikkel, mint a Moving On Up, One Night In Heaven és a Search For The Hero, illetve albumaikkal, mint a Northern Soul, az Elegant Slumming, a Bizarre Fruit és a Fresco. Heather azóta is rendszeresen koncertezik, jól ismert önkéntes és támogató tevékenységéről is.

tomjones

Július 14-én egy élő legenda, Tom Jones énekel a Veszprém Arénában. Ő azon kevés zenei előadók egyike, akik a modern popzene hajnalán kezdték meg a pályájukat, és a mai napig fontos lemezekkel és fellépésekkel folytatják pályafutásukat. Magával ragadó előadásai zenei korszakokon és műfajokon ívelnek át, fiataloknak és időseknek, férfiaknak és nőknek, a mainstream és a rétegzene rajongóinak egyaránt szól. Esetében mindig is a dal ereje és a hang ereje számított. Tom Jones 50 éves karrierjét lenyűgöző módon a szakadatlan fejlődés jellemzi. Amellett, hogy népszerűsége előadóművészként és lemezkészítő művészként öt évtizede töretlen, 75 évesen legutóbbi Long Lost Suitcase, Spirit In The Room és Praise & Blame című albumjairól életpályája eddigi legjobb kritikáit zsebelhette be.

A július 15-i program jelenleg szervezés alatt áll, a részletekről később adnak hírt.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. feb. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum