KULTer.hu - Alkoss te is a HÍR-en fiatalok között!
88873
post-template-default,single,single-post,postid-88873,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Alkoss te is a HÍR-en fiatalok között!

Hatodik alkalommal rendezik meg a Hajdúböszörményi Írótábort (HÍR) a hajdúk fővárosában. Ha szeretsz írni vagy csak érdekel az irodalom, akkor jelentkezz május 31-ig, és szerezz maradandó élményeket a legtöbb fiatal résztvevővel megvalósuló magyar irodalmi táborban.

A Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör főszervezésében megvalósuló ötnapos rendezvény célja, hogy minden korosztályhoz – de különösen a fiatalok szélesebb köréhez – eljusson a kortárs irodalom. Idén új helyszín, a Debreceni Egyetem GYFK kollégiuma ad otthont a táborozóknak. A július 11-én kezdődő rendezvényen a költészeti és prózai íróiskolák mellett társművészeti szemináriumok is várják az érdeklődőket, kísérőprogramként pedig koncertek, könyvbemutatók, slam poetry és retro disco várható.

A tábor vendégei közt minden évben vannak jelentős életművel rendelkező alkotók, de a fiatal szerzők is gyakran bemutatkoznak a javarészt felső tagozatos és középiskolás diákok, egyetemisták alkotta közönség előtt.

IMG_3497

A VI. Hajdúböszörményi Írótábor irodalmi programjainak meghívott előadói idén Bene Zoltán, Berta Zsolt, Bezerédi Zoltán, Fekete Vince, Korpa Tamás, Lövétei Lázár László, Pollágh Péter, Somogyi Tibor, Sopotnik Zoltán, Szálinger Balázs, Szűcs Noémi és Vass Tibor lesznek.

A következő előadók koncerteznek a táborozók előtt: a Matus Peti basszusgitáros, Oláh Anti dobos és Benedekfi Zoltán hegedűs alkotta Buda Pista live, a Fanfara Complexa, Gerendás Péter, a Gerendás Ruben duó, a Kávészünet zenekar, a Másik Oldal zenekar, Böszörményi Kovács Zsolt, valamint egy zenés-irodalmi eseményen a Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs alkotta Szűcsinger is színpadra lép.

hir-vi

A költészeti és prózai íróiskolák, kreatív írás műhelyek vezetői idén Áfra János, Berta Zsolt, Bíró Gergely, Csobánka Zsuzsa Emese, Kemény István, Magolcsay Nagy Gábor, Pollágh Péter és Sopotnik Zoltán lesznek.

A társművészeti szemináriumok ezúttal a színház, irodalomterápia, rajz/grafika, könyvtest és néptánc világa köré szerveződnek. A programokat Bezerédi Zoltán, Molnár Krisztina, Szabó Ilona, Szabó Imola Julianna, valamint Szűcs János vezetik majd.

Az íróiskolák és társművészeti szemináriumok legjobban teljesítő résztvevői a korábbi hagyományokhoz hasonlóan ezután is ingyen térhetnek majd vissza a táborba a következő évben.

vhir

Az esemény idén július 11. és 15. között valósul meg a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karának kollégiumában. A tábor részvételi díja 20.000 Ft, ami tartalmazza az íróiskolákon, társművészeti szemináriumokon és a délutáni programokon való részvételt, napi háromszori étkezést, valamint a szállást.

Bővebb információt és jelentkezési lapot a pappfur@gmail.com (Papp-Für János) e-mail címen vagy a 06-30/450-80-91-es telefonszámon kérhetsz.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum