KULTer.hu - Mindent a szemnek, mindent a kéznek
88909
post-template-default,single,single-post,postid-88909,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Mindent a szemnek, mindent a kéznek

Érdekel, hogy vajon hol húzódik a határ a kiállítás és a hétköznapok, a tervezés és a használat között? Kipróbálnád, hogy milyen amikor a „mindent a szemnek és mindent a kéznek” elv érvényesül? Május 4-én az Új Budapest Galériában te is átformálhatod a kiállított tárgyakat, rajzokkal pedig a saját kézjegyedet is a kísérőtárlat egyik terében hagyhatod.

Határtalan Design címmel nyílt meg, tizenkettedik alkalommal a „madeinhungary” és ötödik alkalommal a „MeeD” – Meeting of European and Central European Designers kiállítás. Az eseményt jól jellemzi a címben szereplő jelző, a határtalanság a kiállítás szellemiségében megmutatkozik. A 11 ország közel 100 tervezőjével éppúgy megnyílnak a földrajzi határok, mint ahogy lebomlanak a generációs határok a már nemzetközileg is elismert és a feltörekvő fiatal designerek közös szereplésével. Sőt, a kiállításon a design részterületei között is megindul a párbeszéd, hiszen a bútortervezéstől a belsőépítészeten át a textil- és formatervezésig mindennel találkozhatunk, jelen vannak a sorozatgyártott termékek, a kisszériás darabok és a műfaji határmezsgyén egyensúlyozó egyedi alkotások is.

can't touch this

Ezt a szellemiséget követve a Határtalan Design kísérőrendezvényeként rendezik meg a Can’t touch this! projektet a Budapesti Metropolitan Egyetemen design- és művészetmenedzsment mesterszakos hallgatói. A projekt arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan dönthetőek le a határok a kiállítás mint műfaj és a design világa, azaz a kiállítási tárgyak és a látogatók között. A mindennapos használatra tervezett tárgyakkal – amelyek azért születnek, hogy kézbe vegyük őket, rájuk üljünk, kinyissuk vagy felvegyük őket – egy kiállításon éppen a közvetlenség varázsa veszhet el. A szék, amelyre nem lehet leülni, vagy a ruha, amelyet nem lehet felpróbálni, határokat szab a látogatók előtt.

cant touch this

Május 4-én 16.00 és 19.00 között az érdeklődőket egy „white cube” hatást imitáló tér várja, ahol nem csak megfogni lehet, de átformálni is a kiállított berendezési tárgyakat. Az eseményre látogatók rajzeszközök segítségével szabadjára engedhetik kreativitásukat és mintákkal díszíthetik a hófehér teret, a benne elhelyezett tárgyakkal együtt. Az alkotófolyamat amellett, hogy elmélyülést biztosít, a tárgyakhoz fűződő személyes kapcsolat kialakulását is segíti a nyomhagyással, az egyéni „kézjegy” megrajzolásának lehetőségével.

can't touch this

Az Új Budapest Galériában rendezett esemény szervezője a Budapesti Metropolitan Egyetem munkatársai és hallgatói: Szigeti Szilvia, Uhl Gabriella, Bacsa Melinda, Csiszár Zita, Kolozsvári Zsuzsanna, Kovács Emese, Maros Liliána, Papp Flóra, Somodi Kálmán, Szabó Anna, Szeitl Zelma, Tasnádi Katalin, Tóth Gréta, Zsámboki Laura.

canttouchthis4

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információt a METU Can’t touch this! esemény Facebook-oldalán olvashatsz.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum