KULTer.hu - Napenergiával dolgozik a Gorillaz együttes
89539
post-template-default,single,single-post,postid-89539,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Napenergiával dolgozik a Gorillaz együttes

Az E.ON a Gorillaz brit popegyüttessel társult, az együttműködés pedig egy film bemutatásával, valamint egy kizárólag napelemes és akkumulátoros rendszerekből származó energiával működő zenestúdió megalapításával indul. 

Az E.ON az elmúlt néhány hónap során tervezte meg és helyezte üzembe a stúdiót, a napokban pedig a partnerek bemutatták a Gorillaz egyik legújabb, We got the Power című dalához közösen készített videoklipet.

A sivatagban játszódó filmben több mint ezer táncoló játék, több száz fényinstalláció, számos világító tintahalakkal teli akvárium, egy szakasz villogó UFO és egy hatalmas, arany szerencsemacska látható – melyeket mind napenergia, illetve ezzel feltöltött akkumulátorok látnak el árammal. A klip nem animációval készült, hanem valóságos, működő kellékek szerepelnek benne, napenergiával feltöltött akkumulátorokkal, a háttérben a Gorillaz lüktető zenéjével.

Ez a film készíti elő a terepet a kliphez is használt energiaforrásokkal működő E.ON Kong Solar Studios zenestúdió számára, amely az angliai Demon Dayz fesztiválon mutatkozik be június 10-én. Ezzel a Gorillaz mindeddig virtuális zenekara kilép a valós világba. Az E.ON napenergia- és akkumulátortechnológiája segítségével a stúdió lehetővé teszi feltörekvő zenészek számára, hogy új számokat készítsenek a Gorillaz-zal, melyek az E.ON központi honlapján  lesznek megtekinthetők. Az E.ON Kong Solar Studio a Gorillaz régóta várt, júniustól novemberig tartó, világ körüli turnéjának számos helyszínén, több koncerten és fesztiválon is ott lesz. Az egyes országok zenészei az E.ON helyi Facebook-oldalain keresztül jelentkezhetnek a stúdióhoz való hozzáférésért.

Murdoc Niccals, a Gorillaz alapító tagja és basszusgitárosa a következőt mondta az együttműködésről: „Környezetvédőnek tartom magam. Ezért is volt fontos számunkra, hogy az E.ON-nal, a napenergia-tárolás vezető innovátorával összefoghassunk egy olyan stúdió létrehozására, amely nemcsak abban segít, hogy jobb zenét készítsünk, hanem abban is, hogy védjük bolygónk klímáját. Az E.ON kiváló akkumulátorainak segítségével ugyanis akár sötétben is dolgozhatunk.”

A Gorillaz együttessel való összefogás az E.ON új globális márka-átpozícionálásához kapcsolódik, melynek lényege, hogy innovatív megoldásokkal jobbá tegyék az emberek életét. „Ehhez a mindeddig egyedülállóan kreatív és ambiciózus projekthez a nap energiáját használjuk. A Gorillaz együttessel való partnerkapcsolatunk pedig kiválóan példázza, mi mindent el lehet elérni a solar technológia és az energiatárolási technológia ötvözésével. Ez remekül illeszkedik a Gorillaz szellemiségéhez, akik merész hangzásukkal és képi világukkal, illetve innovatív megjelenésükkel már évek óta inspirálják közönségüket és a többi zenészt” – mondta el Karsten Wildberger, az E.ON SE igazgatósági tagja.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. aug. >>
hkscpsv
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum