KULTer.hu - Zárás előtt ingyen látható a MODEM tárlata
89490
post-template-default,single,single-post,postid-89490,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Zárás előtt ingyen látható a MODEM tárlata

A „gémkapcsozó” elrendezés mentén létrejött második GÉM/GAMEkapocs kiállítás az Antal–Lusztig-gyűjtemény egyes darabjait, s a kortárs művészek azokra reagáló alkotásait mutatja be. A tárlat május 28-ig tekinthető meg a debreceni MODEM földszintjén.

Egy nappal a kiállítás bezárása előtt Nagy T. Katalin kurátor ismerteti meg az érdeklődőket a más-más alapon összekapcsolódó vizuális művészeti, irodalmi, zenei és táncművészeti alkotásokkal.

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ újabb Antal–Lusztig-gyűjteményből válogató kiállítása február eleje óta látható. A műpárok közötti kapcsolat alapja hol a közös vagy rokon gondolkozás, a motivikus egyezés, a hasonlóság, hol pedig közvetlen inspiráció, parafrázis, reflexió vagy éppen a kurátori asszociáció áll a hátterében.

A GÉM/GAMEkapocs II. kiállítás koncepciója megegyezik az előző tárlatéval. A kortárs alkotókat felkérték, hogy vagy válasszanak egy-egy művet a gyűjteményből és ahhoz kapcsolódva készítsenek egy újat, vagy engedjék meg, hogy egy-egy alkotásukat párhuzamba állítsák a kollekció darabjaival.

A rendezési elv arra ösztönzi a nézőket, hogy hasonlóságokat és különbségeket keressenek az egymás mellett látható munkák között. Ez a tanulmányozás lehet egyfajta időutazás, ugyanis korszakok, s azok művészei kerültek egymás mellé. Saját korából senki sem tud kilépni, mindenki annak az időnek a világlátását képviseli, szimbolikusan vagy konkrétan, amelybe beleszületett, művészi megközelítései abból fakadnak. Ezen a tárlaton a látogatóknak lehetőségük nyílik ezen jellegzetességek összevetésére, ugyanakkor megtapasztalják a nem változó tényezőket is.

Nagy T. Katalin kurátor ingyenes tárlatvezetése május 27-én 17 órától kezdődik; ettől eltérő időben a fennmaradó napokban 10 és 18 óra között látogatható a kiállítás.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum