KULTer.hu - Ez vár a debreceni Múzeumok Éjszakáján
90203
post-template-default,single,single-post,postid-90203,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Ez vár a debreceni Múzeumok Éjszakáján

Változatos programokkal készülnek Debrecenben a Múzeumok Éjszakájára, többek között a Nagytemplomban, a Déri Múzeumban, a MODEM-ben és a Debreceni Irodalom Házában várják az érdeklődőket június 24-én, szombaton.

Az eseményen résztvevők a Debreceni Református Kollégium Múzeumában láthatják Zichy Mihály Krisztus és a pápa című grafikáját – amelyet az utóbbi hetven évben mindössze egyszer tártak Debrecenben a nagyközönség elé –, illetve a múzeum kiállításait tárlatvezetések segítségével is végigjárhatják az érdeklődők, de koncertekkel, gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal is készülnek.

A Múzeumok Éjszakáján a Nagytemplom is kinyitja kapuit. A látogatók többek között megtekinthetik a bibliatörténeti modellkiállítást, kipróbálhatják a könyvnyomtatás mesterségét, filmvetítéseken vehetnek részt és Kossuth-korabeli ruhákba öltözhetnek, sőt beleülhetnek Kossuth Lajos híres székének másolatába is. Az éjszakai város fényeit a vendégek megcsodálhatják a templom két tornya közötti panorámajárdáról vagy akár a felújított nyugati toronyból is.

A Déri Múzeumban az ünnepnapon, illetve azt követően még néhány napig ismét együtt látható majd a Munkácsy-trilógia mindhárom alkotása, hiszen a tulajdonos Pákh Imre engedélyével lekerül a lepel a Golgota című festményről. Szintén nagy érdeklődésre tarthat számot Bocskai István fejedelmi jelképe, a jogar, amelyet ugyancsak a Déri Múzeumban láthat a közönség.

A Debreceni Irodalom Háza Rejtő Jenő-kiállítással, illetve a tárlathoz kapcsolódó játékkal készül.

A Múzeumok Éjszakájára a MODEM-be érkezik Rodin A csók című szobra, amelyet kizárólag erre az egy napra kaptak kölcsön a Szépművészeti Múzeumtól. A művészeti központ az érzékiség, az érzékek és az érzékenység köré szervezte programjait, így az érdeklődők megtekinthetik például az Antal-Lusztig gyűjteményből rendezett A megrajzolt érosz című erotikus tárlatot, vagy Eszenyi Enikő színművész A gyönyörben nincs középút című önálló estjét. Az est folyamán tárlatvezetések és koncertek lesznek, fellép többek között Dresch Mihály és a Žagar együttes is.

További részletek a Múzeumok Éjszakája programjairól ide kattintva érhetők el.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum