KULTer.hu - Figyeld Szeged vizuális kultúráját, alkoss!
90332
post-template-default,single,single-post,postid-90332,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Figyeld Szeged vizuális kultúráját, alkoss!

Az Apertúra Magazin pályázatot hirdet Láthatatlan Szeged címmel olyan rövid írásművek, fotóesszék vagy videoesszék készítésére, melyek Szeged vizuális kultúrájához kapcsolódnak.

A pályázatra olyan rövid írásműveket (2.500-5.000 leütésnyi esszék), fotóesszéket (6-10 fotó képaláírással) vagy (kb. 2-5 perces) videoesszéket várnak, melyek Szeged város vizuális hirdetési kultúráját (plakátok, kirakatok), graffiti- és street art jelenségeit, a szegedi szórakozóhelyek és vendéglátóipari helyek (éttermek, hotelek, panziók, kávézók, stb.) belső tereit és design-jait, valamint a helyi zenekarok promóciós videoklipjeit elemzik, értelmezik. A pályázat célja a magazin szerzői körének bővítése, új szerzők bevonása a helyi (városi és regionális) kulturális események közvetítésébe, kritikai igényű elemzésébe. A nyertes pályázók hosszú távú, rendszeres publikálási lehetőséget kapnak az Apertúra Magazin oldalán.

Két életkori kategóriában lehet nevezni: fiatal felnőtt (18-25 év között) és felnőtt (26 év fölött). A zsűri mindkét pályázati kategóriában eredményt hirdet: a kategóriák legjobbjai egyenként 15.000 forintos pénzjutalomban, a II. és III. helyezettek könyvcsomagokban részesülnek. A díjazott, illetve a további sikerültnek ítélt pályamunkákat megjelentetik az Apertúra Magazin felületén.

A szövegek, fotó- vagy videoesszék beküldési határideje: 2017. október 15.

A pályamunkákat az apertura.magazin@gmail.com címre kell beküldeni.

A pályamunkákat az Apertúra Magazin szerkesztőségéből és a Szegedi Tudományegyetem Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék oktatóiból álló zsűri bírálja el. Az eredmény kihirdetésére 2017. november 1-ig kerül sor. A bírálóbizottság mindenekelőtt a tartalom- és gondolatgazdagságot, a problémaérzékeny és konstruktív látásmódot díjazza – nem a puszta véleményformálást. A fotó- és videoesszék esetében a dokumentáris felvételek és a képi manipulációs technikák alkalmazásai egyaránt elfogadottak.

Kérik a pályázókat, hogy az e-mailben tüntessék fel a nevüket és az elérhetőségeiket, az oktatási intézményük (egyetemi hallgatók esetén: tanszék/szak) nevét, jelöljék meg a pályamunka címét, témakörét és műfaját (esszé/fotóesszé/videoesszé), valamint, hogy melyik pályázati kategóriában neveznek.

Nevezési díj nincs. Egy pályázó több, de maximum 5 pályaművel nevezhet. A nevezéssel együtt a pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött alkotások saját készítésűek, azok szerzői jogával korlátozás nélkül rendelkezik. Az Apertúra Magazin a továbbiakban jogosult a beküldött képek és írások jogdíjmentes használatára a szerző nevének feltüntetése mellett. A kiíró díjmentesen jogosult a művek kiállítására, honlapon való felhasználására, reklámok offline és online megjelenítéseihez való felhasználására.

A pályázati kiírásról a megadott e-mail címen igényelhető további információ. A projekt Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. ápr. >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum