KULTer.hu - Fődíjat nyert Enyedi Ildikó filmje Sydney-ben
90113
post-template-default,single,single-post,postid-90113,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Fődíjat nyert Enyedi Ildikó filmje Sydney-ben

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje nyerte el vasárnap a Sydney Filmfesztivál fődíját – közölte a seregszemle honlapja.

A fesztiválon tizenegy alkotás versengett a legjobb film díjáért. Enyedi Ildikó, a Testről és lélekről című film rendezője személyesen vette át a 64. alkalommal megrendezett filmfesztivál vasárnapi gálaestjén a fődíjat és az azzal járó hatvanezer ausztrál dolláros (12,5 millió forintos) pénzjutalmat.

A filmmustrán a mezőnyben versengő I Am Not Your Negro című amerikai dokumentumfilmet tartották a fődíj nagy esélyesének, ám végül a magyar rendező alkotása került ki győztesként. A fesztiválon tíz éve van versenyprogram, azóta Enyedi Ildikó az első női rendező, akinek a filmje elnyerte a fesztivál fődíját – írta a Sydney Morning Herald online kiadása.

A zsűri elnöke, Margaret Pomeranz elegáns, kidolgozott és szívmelengető moziként beszélt a filmről, amelyet az indoklás „bátor és a filmművészet élvonalába” tartozó alkotásként méltatott.

„Ez a film arról beszél, hogy még ebben a megosztott világban is képesek vagyunk arra, hogy ugyanazt álmodjuk, és hogy még egy vágóhídon is megtalálható a kedvesség és szelídség” – mondta a zsűrielnök.

A Testről és lélekről februárban, a 67. Berlinalén már elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Medvét. A film női főszereplője Borbély Alexandra, a Katona József Színház színésznője, a férfi főszerepet pedig Morcsányi Géza színházi dramaturg, egykori szerkesztő, kiadóvezető alakítja. A film, amely egy szerelem történetét ábrázolja, az Inforg-M&M Film gyártásában, a Filmalap 420 millió forintos támogatásával készült.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum