KULTer.hu - Rekord látogatószám az idei Margón
89969
post-template-default,single,single-post,postid-89969,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Rekord látogatószám az idei Margón

Kilencedszer valósult meg a Margó Irodalmi Fesztivál – koncertekkel, rendhagyó szerzői estekkel és gyerekprogramokkal. A harmadik alkalommal meghirdetett díjra még a hónap végéig nevezhetnek az első prózakötetes szerzők, a díjátadó októberben, a fesztivál őszi alkalmán lesz.

Rekord látogatószámmal zárt a kilencedik Margó Irodalmi Fesztivál a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Öt nap alatt több mint 7.000 vendége volt az irodalom alternatív rendezvénysorozatának, a telt házas programok közül a nagy érdeklődés miatt pedig több eseményt meg kellett ismételni. Ilyen volt például Nyáry Krisztián irodalmi sétája, Tisza Kata és Másik János közös műsora, de rengetegen voltak kíváncsiak Nádas Péterre, Tóth Krisztinára, Tompa Andreára és Kepes Andrásra is. A szűkebben értelmezett irodalom mellett zenei programok, photo book kiállítás, slam poetry estek, valamint az Arany-balladák köré szerveződő előadás is volt június 7. és 11. között a PIM-ben.

A hétvégén először rendeztek gyerekprogramokat a Margón: a kreatív foglalkozásoktól kezdve a mesélésen át a gyerekjógáig változatos módon szórakoztatták a családokat. A szervezők célja, hogy az új kötetekre épülő programokkal ne csak a felnőttekkel, de a gyerekekkel is jobban megszerettessék a könyveket.

A látogatószámon túl a női fellépők számában is rekordot jelentett a vasárnap zárult irodalmi fesztivál: bemutatta új könyvét például Rakovszky Zsuzsa, Munk Veronika, Kemény Zsófi, de fellépett a Margó színpadán Erdős Virág, D. Tóth Kriszta, Karafiáth Orsolya, Szabó T. Anna, illetve Jónás Vera és Pátkai Rozina is.

„Nagy öröm, amikor a közös ügy, a magyar irodalom miatt ekkora tömeg mozdul meg. Jó érzés, hogy a Margóra, a Petőfi Irodalmi Múzeumba kilátogatók ennyire nyitottak a különböző műfajokra és szerzőkre, mert csak ez a kíváncsiság tartja működésben az irodalmat” – mondta a fesztivál főszervezője, Valuska László.

Az ingyenes fesztivál október 19. és 22. között, a CAFe Budapest keretében folytatódik, ahol az idei Margó-díjas szerző kilétére is fény derül. A díj célja, hogy a pályakezdő szerzők minél inkább reflektorfénybe kerüljenek, így a díjazott a főváros által biztosított 500.000 Ft pénzjutalom mellett a fesztivál partnereitől szakmai támogatásban részesülhet. Holtverseny című regényével 2015-ben Totth Benedek, Szűz Mária jegyese című könyvével 2016-ban Milbacher Róbert nyerte el a legjobb első prózakötetért járó Margó-díjat.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum