KULTer.hu - A stand-up és a komolyzene határán
91448
post-template-default,single,single-post,postid-91448,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A stand-up és a komolyzene határán

Bősze Ádám egy eddig nem létező műfajjal debütál az idei Kaposfesten: a stand-up comedy alapjaira építve különleges élményt ígér a klasszikus zene kedvelőinek is.

Bősze a Bartók Rádió műsorvezetője, antikvárius, zenetudós és klasszikus zenei fesztiválok, valamint koncertek visszatérő házigazdája. A 8. Kaposfesten a tőle megszokott kifinomult intelligenciával és egyedi humorral adja át személyes gondolatait, élettapasztalatait az egyszerre szórakoztató, nevettető és tanulságos, #szeretnekahallgatók című műsorának keretein belül augusztus 16-án 22 órától.

Az ország egyik legfontosabb komolyzenei fesztiválján a közönség minden nyáron hallhatja, ahogy Bősze Ádám megadja a klasszikus zenei koncertek alaphangulatát, ám ezúttal nemcsak az érdeklődők találkozhatnak egy újnak szánt kifejezésformával, hanem a műsorvezető is friss terepen próbálja ki magát.

A zenei stand-up ötlete a tavalyi Kaposfesten született egy vidám koncert után, s azóta több tesztelőadás is volt. Hamarosan a Corner étteremben (Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky utca 2.) is láthatja az eredményt a közönség. „Úgy kell elképzelni, hogy nincsen semmi más, csak duma, kétszer negyvenöt-ötven percen keresztül, közte szünettel. Viszont annyiban mégsem stand-up a szó hagyományos értelmében, hogy lesz benne egy-két filmbejátszás is például. Bakikról, amikről televíziós felvétel született, vagy arról, amikor a Bartók Rádióban röhögőgörcsöt kaptam” – mondta Bősze Ádám a produkcióról.

Az esemény másik különlegessége, hogy az előadás közben mobiltelefonról lehet majd üzenetet küldeni a műsorvezetőnek, s azok egy kivetítőn megjelennek majd, a tartalmuk pedig a stand-up részévé válik. Bősze szeret a hallgatói véleményekkel szembesülni, s tulajdonképpen az esemény koncepciója is innen ered.

A műsorvezető szerint a humornak van helye a koncertpódiumon is, s nem volt kérdés az sem, hogy a produkció debütálása ezen a fesztiválon legyen. „A kaposvári bemutató után szeretnék turnéra indulni, ellátogatni kisebb klubokba, nagyobb színházakba, bárhova, ahova meghívnak” – mondta el.

A Kaposfest egyébként számos különleges, klasszikus zenei programmal várja az érdeklődőket augusztus 13. és 19. között, a Reframe-projektet is a fesztivál keretében valósítják meg, ahol Beck Zoltán, a 30Y frontembere is fellép majd. Az eseményről további részletek a hivatalos honlapon olvashatók. A stand-up estre ide kattintva lehet jegyet vásárolni.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum