KULTer.hu - Állati jó utcai szobrok hulladékból
91415
post-template-default,single,single-post,postid-91415,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Állati jó utcai szobrok hulladékból

Az utcaművész Bordalo II nem csupán a festékszóróért nyúl, mikor előkészül az alkotásra, hanem különböző formájú és méretű hulladékokat válogat össze, hogy aztán nem mindennapi, állatokat ábrázoló fali szobrokat készítsen el.

Bordalo II a legújabb sorozatában mintegy elfelezte a szobrokat, s míg az adott alkotás egyik részét színes műanyagokból formálta meg, a másikat fa és fém kombinálásával helyezte új dimenzióba.

A portugál művész egyebek mellett megalkotott egy teknősbékát, amely mintha éppen kúszna elfele egy alacsony fal mellől a kanadai Monctonban. A többi alkotása ennél jelentősen nagyobb méretű, ott van például a nyúl, amely a portugál Vila Nova de Gaia-ban egy ház sarkáról leselkedik, vagy az óriási mosómedve, amely mintha egy tető alól bújna elő Pittsburgh-ben, s ami egyébként azt az üzenetet közvetíti, hogy a házak kertjei többek lehetnének, mint pusztán műanyagok gyűjtőhelyei. Láthatunk még a művek között patkányokat és vidrát is.

A tükör két oldalát mutató alkotások a Big Trash Animals installációs sorozat legújabb hullámának tagjai. A nyilvános tereken elhelyezett látványos munkák legfőképp arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy milyen gondatlanok az emberek a hulladékkal és a környezettel kapcsolatban, és hogy mennyit szemetelnek.

Bordalo II további három sorozatának – World Gone Crazy, Provocative Street Art és Railroad Tracks – darabjai is megtekinthetők a hivatalos honlapján, illetve a munkafolyamatokról és a friss munkákról a művész Facebook-, valamint Instagram-oldalán találhatók képek.

Forrás: This Is Colossal

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. ápr. >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum