KULTer.hu - Cirkusz és utcaszínház is vár a Szigeten
91509
post-template-default,single,single-post,postid-91509,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Cirkusz és utcaszínház is vár a Szigeten

Bár sokan a nagy zenei produkciókat helyezik fókuszba egy fesztiválon, a Szigetet is attól szeretik sokan, hogy műfajok sorát mutatja meg, szerte a világból hozva izgalmas produkciókat. Egyebek mellett látványos cirkuszi programok és utcaszínház is várja majd az érdeklődőket.

Az idei évben a Nagy Utcaszínház egy különleges, kifejezetten a Szigetre készült műsorral kedveskedik a látogatóknak, s a fesztivál mínusz egyedik napján, augusztus 9-én indulnak a programjai. Két ország kiváló művészei, a francia Collectif Arbuste és az argentin-spanyol Aerial Jockey Strada tagjai dolgoznak azon, hogy egy kifejezetten látványos és emlékezetes előadással kápráztassák el a látogatókat minden este kétszer, az A38 melletti réten.

A közös produkció két különálló show, a Collectif Arbuste Instrumentarium nevű műsorának, valamint a barcelonai csapat Eterfeel című előadásának ötvözete, mely futurisztikus hangulatával egyenesen a jövőbe repít. Akrobatikus légi mutatványok és ütőshangszereken alapuló modern elektronikus zene találkozik az előadás középpontját képző torony körül földön és levegőben, az élményt pedig az extrém kompozíciót kiemelő fények teszik teljessé.

A Cirque du Sziget programhelyszín már bemutatkozásakor magasra tette a lécet, azóta is minden évben nagyszerű hazai és nemzetközi újcirkuszi produkciókat állít színpadra. Az egyre növekvő érdeklődés kiszolgálására idén már egy majd’ 1.000 főt befogadni képes sátrat állítanak fel a szabadtéri színpad mellett, s a fesztivál fennállásának 25. évfordulója alkalmából az eddigieknél is sokszínűbb és nemzetközibb program állt össze.

Nem is egy, hanem egyből kettő, a legjobbak között számon tartott társulat érkezik Kanadából a Sziget színpadára: a Machine de Cirque azonos című produkciója, illetve a Cirque Alfonse Barbu című előadása tekinthető meg. Az ifjabb nemzedék képviseletében a Baross Imre Artistaképző tanulói mutatják be legújabb műsorukat minden délután. Ezt a spanyol Compañia Vavel Circus társulatának Garbuix című előadása követi, amelyet már csak azért is kár lenne kihagyni, mert az öt hölgyből álló csapat legalább akkora unikumnak számít, mint előadásmódjuk sajátos hangulata.

A szabadtéri színpadon ezúttal is olyan produkciók kaptak helyet, melyek könnyűszerrel képesek megteremteni azt a különleges hangulatot és egyedi interakciót a közönséggel, ami ezt a helyszínt jellemzi. Itt minden nap délután négy és éjfél között nevethetnek és ámuldozhatnak az érdeklődők a kenyai The Black Blues Brothers, az olasz Circoriccio és Dario Rossi vagy éppen a québeci Mr. Banana előadásán. A szabadtéri színpad műsorát minden nap fél órás tűzzsonglőrshow zárja.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum