KULTer.hu - Ezt láthatod a szegedi Dalí-kiállításon
91480
post-template-default,single,single-post,postid-91480,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Ezt láthatod a szegedi Dalí-kiállításon

Salvador Dalí több mint hatvan alkotása – grafikák, litográfiák, rézkarcok és kisplasztikák sora – vár a közönségre a szegedi Reök-palotában július 28-án nyíló kiállításon.

A tárlat gerincét a katalán mester hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években készített alkotásai adják. A képek segítenek közelebb kerülni a szürrealista művész munkásságához és a Dalí-jelenséghez.

A szecessziós palota legnagyobb termében Salvador Dalí különböző sorozataiból látható válogatás, az egy-két kiválasztott grafika a művész sokoldalúságáról nyújt képet a látogatóknak. Szerepelnek a művek között lovak és kozmosz inspirálta művek, továbbá az Énekek énekéhez rajzolt illusztrációk is. Külön teremben mutatják be a művész feleségével, Galával közösen kiadott szakácskönyv képeit. A tárlaton szerepelnek Dalí legismertebb festményeiről készített szignált, művészi reprodukciók is, melyek mellett látható több, a képek ihlette kisplasztika is.

Kiállítottak néhányat az alkotó dísztálaiból, melyeket a limoges-i porcelánmanufaktúra közreműködésével készített. A tárlatot Václav Chochola cseh fotóművész Dalít a hatvanas években megörökítő sorozata zárja, melyet Josef Nalepa szobrászművész a mestert ábrázoló bronzportréja egészít ki.

A megnyitása tizedik jubileumát ünneplő Regionális Összművészeti Központban idén a Dalí-tárlat lesz a harmadik világhírű alkotó műveiből nyíló kiállítás. Az év elején Jan Saudek fotográfiáit, majd az elmúlt hónapokban Alfons Mucha műveit csodálhatta meg a közönség. A Dalí munkásságát bemutató tárlat szeptember 24-ig látogatható.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum