KULTer.hu - Fénymásolóval készült erotikus film
90760
post-template-default,single,single-post,postid-90760,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Fénymásolóval készült erotikus film

Már online is elérhető Kőszegi Tamás különleges, erotikus kísérleti filmje, a The Copyist (A másoló), amely a világon egyedülálló módon filmkészítésre látszólag teljesen alkalmatlan eszközzel, egy fénymásolóval készült.

A rövidfilm a fénymásoló pásztázójának torzulásain keresztül mutatja be a női testet és a szeretkezés közben átélt érzelmeket. Noha mindössze 8 perc hosszú, több mint 5 ezer fénymásolt oldalra és 3 évnyi munkára volt hozzá szükség, hogy elkészüljön.

Miközben körülbelül 100 ezer forintból készült, az elmúlt egy évben közel 50 nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjába hívták meg szerte a világon, ahol számtalan díjat zsebelhetett be. Legutoljára a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét nemzetközi zsűrijétől nyerte el a legjobb kísérleti filmnek járó díjat.

A stábnak nem csak a fénymásolóval kellett megküzdeni, de szálanként rendezték el a szereplők haját, egyesével követték nyomon a porszemek, rúzsfoltok és az ujjlenyomatok mozgását, és a film összes hangját is a géppel hozták létre. Megpróbáltatásaikról szakmai blogot írtak, amely a film honlapján olvasható.

A másoló egy maroknyi lelkes fiatal munkájának eredménye. Főszereplői Valu Rebeka és Simon Attila, vágója Földeák Laura, különleges zenéjét Markos Levente szerezte. A hangért Császár Gábor hangmérnök egyénileg is nyert díjat. A fesztiválozásban az alkotóknak Osvárt Andrea producer segített.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum