KULTer.hu - Fesztivállal a korrupció ellen
90674
post-template-default,single,single-post,postid-90674,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Fesztivállal a korrupció ellen

Immár kilencedik alkalommal indul jövőhét szerdán, július 12-én a Bánkitó Fesztivál. A négynapos esemény idén sem csak zenéből fog állni: számos civil és kulturális programmal várják az érdeklődőket.

A bevett zenei formulákon nem változtattak sokat a szervezők, a merítés viszont nagyobb lesz, hisz külföldi fellépőkkel is erősítenek majd. Jön többek közt a brit Slaves, a német The Picturebooks, az izraeli A-WA és az észt Argo Vals is. A cél, hogy összehozzák a környék produkcióit és megmutassák az európai zenei színtér legfrissebb és legizgalmasabb bandáit. A fellépők teljes névsora a Bánkitó honlapján megtalálható.

A Bánkitó Színházi Fesztivál a tavalyi után még ütősebb kortárs színházi szemlévé nőheti ki magát. A négy nap alatt 16 előadás lesz látható olyan társulatoktól, mint Hajdu Szabolcs és a Látókép Ensemble, a TÁP Színház, a Dollár Papa Gyermekei és a Tünet Együttes.

A tavalyi határ tematika után most a korrupció és az az elleni harc kerül középpontba a fesztiválon, az elnyújtott, fülledt kerekasztal-beszélgetések helyett mindenhol interaktív programok, workshopok és szerepjátékok lesznek ezzel kapcsolatban. A fesztiválon a legnagyobb civil szervezetek fogják képviseltetni magukat.

Ha te sem szeretnél otthon punnyadni vagy egy kis kikapcsolódásra vágysz, bérletek, napijegyek és sátorjegyek is vannak még a Bánkitóra! Alsópetény árnyékos fái alatt vagy a Nádas kempingben, az Auróra-helyszín tövében még bőven elbújhatnak a sátraitok a nap elöl az esti koncertek és buli előtt. Sőt, a Bánkitó saját bejáratú buszaival most a szerdai lejutás és a vasárnapi visszaérkezés is kényelmesen elintézhető a fővárosiaknak.

Idén a SHARE szolgáltatja a jótékony kézműves sört a látogatóknak. A márka, valamint a Bánkitó csapata is kiemelten fontosnak tartja a tudatos sörözést és alkoholizmus-addikció elleni küzdelmet, éppen ezért a fesztivál ideje alatt minden korsó eladott SHARE-rel a Megálló reintegrációs és közösségi háznak gyűjtenek adományt a fesztiválozók.

Fotó: Szemerey Bence / Bánkitó

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. ápr. >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum