KULTer.hu - Ismerős arcok, családias légkör
91209
post-template-default,single,single-post,postid-91209,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Ismerős arcok, családias légkör

Campus Fesztivál 2017, 0-1. nap

A szerdai nulladik nap után csütörtökön hivatalosan is megnyitotta kapuit a 10. jubileumi Campus Fesztivál, kezdetét vette tehát Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulija. Sajnos nem tudok elfogulatlanul beszámolni az eseményről, ugyanis 2009 óta állandó résztvevője vagyok a debreceni fesztiválnak, ezt a pár júliusi napot mindig nagy lelkesedéssel várom.

Bár már az első alkalom után sejthető volt, hogy évről évre aktív látogatója leszek a programnak, akkoriban még nem volt összehasonlítási alapom. Ez lett az első fesztivál, amin végig részt vettem, itt ismertem meg a legtöbb hazai zenekart és bővítettem az érdeklődési körömet. A Campuson tanultam meg, mit is jelent fesztiválozni és hogy mit takar ez az életérzés. A Debreceni Egyetem hallgatójaként kedvezményes áron juthattunk hozzá a bérlethez, ebből adódóan mindig rengeteg ismerős arccal találkozhattam ezen a néhány napon. Azt hiszem, ez az egyik és legfontosabb érv, ami miatt azóta is hazahúz a szívem Budapestről júliusban: a családias légkör, a sok mosolygó arc, a nagy találkozások és a közös nosztalgiázás. Az évek során később volt szerencsém számos hazai fesztiválra ellátogatni, azonban ez az, amit mindenhonnan hiányolok.

A nulladik napon, július 20-án még kevesebb színpaddal működött a Campus, azonban már így is számos program várta az érdeklődőket. Annak érdekében, hogy a következő három estét bírjam szusszal és energiával, a szerdát még inkább a megduplázódott programhelyszínek felderítésére szántam. Szintén az idei év újdonsága a többi fesztiválról már ismerős óriáskerék, a Campus Eye, így most már itt is megcsodálhatjuk 30 méter magasból a fesztivál területét és magát Debrecent.

Szerda este még zárva volt a Telekom Nagyszínpad, azonban az OTP Junior Nagyszínpadán olyan zenekarok fellépése színesítette az esténket, mint az Anna and The Barbies, az Intim Torna Illegál vagy a Punnany Massif. A pécsi banda alaposan megmozgató és végigéneklős koncertje után a Nagyerdei Stadion előtti Fórum Plage felé vettem az irányt, amely homokkal leszórt és napozóágyakkal teli kialakításával napközben inkább a pihenés helyszíne. Azonban este itt is a bulizás veszi át a főszerepet, a nulladik napon például a Necc Party-ba csöppenthettem bele. Habár ezeket a bulikat kimondottan úgy hirdetik, mint a zenei szemetesben való turkálást, nem volt még olyan fesztivál, ahol ne ugráló, tomboló, teli torokkal éneklő és felszabadult emberekkel találkoztam volna ezen az eseményen. Őszinte leszek, bár meglehet, hogy fejcsóválva állok egy-egy szám alatt, én is kívülről fújom az összes dal szövegét.

A csütörtöki napon 7 órakor megtartott hivatalos megnyitón a szervezők elmondták, a cél az idei évben a százezres látogatottság elérése, ami azt gondolom, borítékolható. A nulladik naphoz képest érezhetően nagyobb tömeg érkezett az első napra, s azt hiszem a hétvégi, munkamentes napok még több érdeklődőt vonzanak majd.

A pécsi bandák elmaradhatatlan részei a fesztiváloknak az utóbbi években, csütörtökön a Halott Pénz lépett fel a Campus Fesztivál Nagyszínpadára, őket követte a debreceni rockzenekar, a Tankcsapda koncertje. Visszatértem az OTP sátrához, ahol az Irie Maffia alapozta meg a hangulatot az őket követő Alle Farbennek. A Balaton Sound után szinte már hozzászoktam, hogy nincs DJ szett anélkül, hogy a „fucking” szót minden mondatba belesűrítenék a lehető legnagyobb arányban, így ez a show már csak emiatt is pozitív csalódás volt, ugyanis azt gondolom, az elektronikus zene is hozzátartozik egy-egy fesztiválhoz, azonban nem feltétlenül van szükségem arra, hogy ezt ilyen formában tálalják.

A német DJ éjféli elköszönése után a Nagyerdei Víztornyot vettem célba, ugyanis a fesztivál alkalmából az épület melletti Víztoronykert is programhelyszínné avanzsálódott Atomerőmű Fénytorony Pódium néven. Itt lépett fel a Magashegyi Underground is, aminek zenéje tökéletesen passzolt a helyszín bensőséges, elvarázsolt, lampionokkal díszített atmoszférájához. Mivel az internet világában szélsebesen terjednek az információk, így a Campust is futótűzként járta be a Linkin Park énekesének, Chester Benningtonnak a halálhíre, s több fellépő meg is emlékezett az elhunyt énekesről. A fesztiválról kifelé sétálva egy-egy Linkin Park-dalra lettem figyelmes, s egyfajta keserédes érzéssel hagytam el a területet.

Campus Fesztivál, 0-1. nap, Debrecen, Nagyerdő, 2017. július 19–20.

A fotók forrása a fesztivál Facebook-oldala.

Barna Borbála

szerző: Barna Borbála
honlap e-mail
Barna Borbála 1990-ben született, Balmazújvároson nőtt fel. A Debreceni Egyetemen andragógiából szerzett BA diplomát, művelődésszervező szakirányon - majd a Kodolányi János Főiskolán idegenforgalmi szakmenedzser szakot végzett el. Jelenleg Budapesten él, és szabadidejét főként kulturális eseményeken tölti, illetve ezekről ír.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum