KULTer.hu - Itt az első hazai slamtábor!
90768
post-template-default,single,single-post,postid-90768,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Itt az első hazai slamtábor!

A magyarországi slam poetry 2016-ban ünnepelte 10. születésnapját, s elérkezett történetében a következő mérföldkő: idén először, július 26. és 29. között megszervezik az Összmagyar Slam Poetry, Spoken Word és Irodalmi Tábort, vagyis az STB-t az orfűi Panoráma campingben.

A slam poetry népszerűsége töretlen itthon, amit a telt házas országos bajnoki döntők mellett ma már – a rendszeres budapesti klubokon túl – tucatnyi, évek óta működő vidéki slamklub is bizonyít. Az STB ötlete, amely egy újabb előrelépést jelent, három régi versenyzőtől származik, Horváth Kristóftól (Színész Bob), Kövér Andrástól (Kövi) és Simon Mártontól.

A tábor célja 4 napnyi tartalmas és izgalmas program megvalósítása a szöveges-színpadi műfajok művelőinek és kedvelőinek. Az esemény nem csak a „slammereknek” szól, színes és sokrétű program várja azokat is, akik  pihenésképp eltöltenének néhány napot koncertekkel, jó szövegekkel és persze bulikkal az Orfűi-tó partján. Lesznek egyebek mellett versenyek, workshopok, műhelyek, kerekasztal-beszélgetések, felolvasások és esti koncertek is.

A programnak van egy nívós szakmai része az írásban és előadásban fejlődni vágyóknak: a reggelek a határon túli – erdélyi, felvidéki és vajdasági – csapatok előadásaival kezdődnek saját régiójuk kortárs költészetéről, majd délutánonként Babiczky Tibor költő, író tart versműhelyt, Horváth Kristóf előadói műhelyt, mellettük pedig Galambos Attila szociálpedagógus vezet beszélgetéseket a társadalmi tudatosságról.

A 4 nap alatt 10-nél is több kisebb-nagyobb slamverseny várja azokat, akik megmérkőznének, olyan témákban, mint a magyarsága nők helyzete és szerepe, vagy akár a szabadon értelmezhető Minden jó és Minden rossz. Ezeken kívül például könyvkiadói beszélgetés, zenés open mic, storytelling workshop és számos egyéb program biztosítja, hogy minél több területen fejlődhessen és kipróbálhassa magát, aki szeretné.

Mi várható még?

  • Versfelolvasás Kemény Zsófival, Csider István Zoltánnal, Laboda Róberttel és Pion Istvánnal.
  • Roast: itt a válogatott csapat – Bánóczi Bea, Mavrák Kata Hugee, Gábor Tamás Indiana stb. – savazza szét a tábor szervezőit.
  • OB 3 Gálaverseny: azok léphetnek fel, akik legalább háromszor részt vettek már az országos bajnokság döntőjében.
  • Beszélgetés Süveg Márk Saiiddal.
  • Minden este koncert: szerda – Slow Village, csütörtök – Egyedi Péter akusztikus koncertje, péntek –TrAnzKaPHka, szombat – Szabó Benedek akusztik, LISTENER.
  • A koncertek után pedig, ha épp nem DJ Slow pakolja a beateket, akkor a „Flitter és Sár” progresszív rapbuli vagy a „Maradandó agykárosodás” (80-as évek slágerzenéi) bulik várják majd a táborozókat.

Az 1. Összmagyar Slam Poetry, Spoken Word és Irodalmi Tábor támogatója a Dreher, a Libri, a MrSale, a Pécsi Tudományegyetem, a pécsi Csorba Győző Megyei Könyvtár, a Vylyan Pincészet és a Yolkiest.

További részletek a táborról és a jelentkezésről az STB Facebook-oldalán és az eseményénél érhetők el.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum