KULTer.hu - Jön az első Kaposvári Kézműves Sörünnep
91580
post-template-default,single,single-post,postid-91580,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Jön az első Kaposvári Kézműves Sörünnep

A Kaposfest szervezői most azoknak is kedveznek, akik szívesen megkóstolnák a legfinomabb dél-dunántúli kézműves söröket, ugyanis augusztus 17–20. között megrendezik az első Kaposvári Kézműves Sörünnepet.

Hazánk gasztronómiai fejlődésének legújabb területe a sörkultúra. A többi szegmenshez hasonlóan itt is megkezdődött a minőségi kézműves termékek térhódítása, és míg éttermek terén főleg Budapestre érdemes figyelni, a sörkedvelők az egész országban megtalálják a magas minőséget előállító házi, kézműves sörfőzdéket.

A Kaposvári Kézműves Sörünnep névválasztása nem véletlen, már ez is üzenetet hordoz: elegáns rendezvényen, prémium minőségű termékekkel várják az közönséget, hogy együtt ünnepeljék a finom italokat. A négy legjobb dél-dunántúli sörfőzde egy-egy vendég főzdét is meghívott Budapestről és Fótról, így összesen nyolc, élvonalbeli kézműves sörkészítő műhely italait lehet megkóstolni. Persze a sörhöz illő ételek sem fognak hiányozni: Lokodi Ákos, az Erzsébet Sörház kreatív séfje gondoskodik a prémium minőségű grillkolbászokról, melyek között lesz füstölt csülkös-barna sörös-zsályás, vagy éppen kacsából készült, narancshéjjal enyhén füstölt, lilahagymalekváros is.

Természetesen a kulináris élmények mellett igazi kaposfestes zenei produkciók is várják a vendégeket. Augusztus 17-én este – a Kodály-évre való tekintettel – a Kodály Spicy Jazz játszik a zeneszerzőtől műveket jazz köntösbe öltöztetve.

Augusztus 18-án egy vadonatúj, a Kaposfestre készült produkcióra, a Reframe-projektre kerül sor, melynek keretében egy színpadon fog állni Beck Zoltán a 30Y-ból, az Akkezdet Phiai, Szendrői Csaba az Elefánt együttesből, az Anima Sound System, Baráti Kristóf hegedűművész és a Kaposfest Kamarazenekar. 19-én este a gospel nagyágyúi, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul&Gospel kórus adnak koncertet.

A rendezvényre a belépőjegy 500 forint, melyet a helyszínen lehet megvásárolni.

A Kaposfest augusztus 13. és 19. között számos különleges, komolyzenei programmal várja az érdeklődőket, ilyen lesz egyebek mellett Bősze Ádám zenei stand-up estje is. Részletes program a rendezvényről a hivatalos honlapon olvasható.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum