KULTer.hu - Megújul a debreceni Apolló Mozi
90711
post-template-default,single,single-post,postid-90711,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Megújul a debreceni Apolló Mozi

A több mint 100 éves múltra visszatekintő debreceni Apolló Mozi teljesen klimatizálva és szolgáltatásaiban megújulva, komfortosabb terekkel várja a nézőket szeptember közepétől, így ezt megelőzően egy hónapig zárva tart majd.

A mozi az elmúlt években folyamatosan növelni tudta nézettségét. Míg 2013-ban szerénynek mondható, 28 ezer nézőt fogadott a nagy múlttal rendelkező filmszínház, ez a szám 2016-ban már több mint 83 ezer volt. A növekvő érdeklődésre és a látogatók kényelmére való tekintettel a mozit üzemeltető Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. döntött az infrastruktúra további fejlesztéséről. Ennek megfelelően elvégzi a filmszínház épületén azokat a felújítási munkálatokat, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az Apolló továbbra is családbarát, jól funkcionáló moziként működhessen, felzárkóztatva azt a mai igényeknek megfelelő épületekhez. A felújítási munkálatok augusztus 10-én kezdődnek.

Rekonstruálják a mozi teljes épületének villanyhálózatát az alapoktól visszabontva a régi vezetékeket, cserélve azokat, hogy elkerüljék az áramingadozásokat és a szűk keresztmetszetű vezetékekből fakadó túlfeszültségeket, amelyek áramkimaradáshoz vezethetnek. Ezzel egy időben a bejövő teljesítményt is megnövelik a mozi elektromos fázisainak újraosztásával egyetemben.

Lecserélik az emeleti helységek, a Deésy Alfréd- és a Soós Imre-terem klímaberendezését egy stabilabb, korszerűbb installációra, hogy a lehető legkomfortosabb hideg/meleg levegőztetést biztosíthassák a téli/nyári időszakban. A folyosón a büfé és a jegypénztár előterében eddig nem volt klímaberendezés, most viszont itt is felszerelnek olyan komplett egységet, amely átíveli az egész mozit.

Teljesen felújítják a már „retrónak” számító mosdóhelységeket. Mind a női, mind a férfi illemhely teljesen új festést, csempézést, csaptelepeket, elrendezést kap.

A tervek között szerepel a büfépult kibővítése is. Erre azért van szükség, hogy a későbbiekben a mozi büféje tudjon üzemelni két popcorngéppel és kasszával, gyorsítva a kiszolgálást.

A zárva tartás alatt egy kisebb szoftveres fejlesztést is végrehajtanak a jegyeladó rendszeren. Az újranyitást követően ezért már nem csak személyes jegyvásárlásra és online jegyfoglalásra lesz lehetőség, hanem interneten is meg lehet vásárolni majd a belépőket.

Forrás: Apolló Mozi

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum