KULTer.hu - Szerbiában is imádják a Testről és lélekrőlt
91343
post-template-default,single,single-post,postid-91343,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Szerbiában is imádják a Testről és lélekrőlt

Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas Testről és lélekről című drámája lett a közönség kedvence az Európai Filmek 24. Nemzetközi Fesztiválján, amelyet július 15. és 21. között tartottak a Szabadka melletti Palicson.

A vágóhídon játszódó, különleges szerelmi történet – amely a fesztivál nyitófilmje volt – a szervezők tájékoztatása szerint nagyon megérintette a közönséget, amely az interneten és a helyszínen található szavazólapokon adhatta le a voksát a rendezvény leginkább kedvelt alkotására.

A második helyen Sergio Castellitto olasz rendező Fortunata című alkotása végzett, míg a közönség véleménye szerint a filmfesztivál harmadik legjobb filmje Mundruczó Kornél menekülő szír fiúról szóló, Jupiter holdja című drámája volt.

A mustrán a magyar filmek válogatásában bemutatták a közönségnek Vranik Roland Az állampolgár című alkotását, Sopsits Árpád A martfűi rém című játékfilmjét, Kostyál Márk kelet-európai westernjét, a Kojotot, Török Ferenc legújabb rendezését, az 1945-öt, Muhi András Pires dokumentumfilmjét, a Magyar csapat – „…még 50 perc…” című alkotást, valamint a vajdasági színészekkel és vajdasági rendezővel készült az Álom hava című drámát.

A legjobb filmnek járó Arany torony-díj nyertese: Szofia Ekszarkhu – Park (görög-lengyel koprodukció)
A legjobb rendezőnek járó Palicsi torony-díj nyertese: Helene Hegemann – Axolotl Overkill (német produkció)
A zsűri különdíjasa: Igor Bezinovic – Kratki izlet (Rövid kirándulás) (horvát produkció)

A mustrán tizenegy kategóriájában mintegy nyolcvan filmet mutattak be a rendezvény egy hete alatt. A versenyfilmek Szerbiából, Franciaországból, Oroszországból, Németországból, Lengyelországból, Olaszországból, Magyarországról, Romániából és Horvátországból érkeztek.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum