KULTer.hu - Dragomán-adaptáció a Vígszínházban
92305
post-template-default,single,single-post,postid-92305,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Dragomán-adaptáció a Vígszínházban

A padlás egymilliomodik nézőjét várják a Vígszínház 122. évadában. A teátrum játszóhelyein többek között Shakespeare Hamlet és Lóvátett lovagok című színműveit, valamint Dragomán György Máglya című regényének adaptációját is bemutatják.

Az egyik legnevesebb német színházi alkotó, Armin Petras rendezte Dragomán György művéből az adaptációt. Az előadás a stuttgarti Staatstheater, a drezdai Staatsschauspiel, a nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház és a Vígszínház koprodukciójában készül. A Házi Színpad szeptember 30-i bemutatójában Kopek Janka és Puzsa Patrícia játssza az előadás összes szerepét.

A Vígszínház társulata 122 év alatt most először játssza el Shakespeare leghíresebb művét, a Hamletet. A címszereplőt ifj. Vidnyánszky Attila alakítja, a további főszerepekben Hegedűs D. Géza, Börcsök Enikő, Fesztbaum Béla, Orosz Ákos és Hajduk Károly látható. Eszenyi Enikő rendezésének bemutatóját október 1-jén tartják – közölte a Vígszínház.

A teátrum Váci utcai játszóhelye, a Pesti Színház első bemutatóját Rudolf Péter rendezi, aki hosszú évek után dolgozik újra a társulattal. Shakespeare Lóvátett lovagok című komédiájának főszereplői Wunderlich József, Telekes Péter, Szilágyi Csenge és Bach Kata. A premier szeptember 29-én lesz, közreműködik a Vodku zenekar.

Nyolcvan éve halt meg József Attila, erről az évfordulóról emlékezik meg Vecsei H. Miklós, aki saját maga állított össze egy József Attila-estet. A Mondjad, Atikám! című előadás bemutatóját október 7-én este tartják a Házi Színpadon.

A padlás, mely Sztevanovity Dusán meséjéből született Presser Gábor zenéjével, minden idők legsikeresebb magyar zenés játéka – idézi fel a Vígszínház közleménye: az előadás sikere az 1988. januári vígszínházi ősbemutató óta, tehát már három évtizede töretlen. Több generáció nőtt fel a darabon.

Forrás: MTI, borító: a Máglya drezdai előadása, fotó: David Baltzer

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum