KULTer.hu - Extrém fesztivállal vár Hajdúböszörmény
91761
post-template-default,single,single-post,postid-91761,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Extrém fesztivállal vár Hajdúböszörmény

Hetedik alkalommal rendezik meg a hajdúböszörményi Kexx Fesztivált, idén augusztus 23. és 27. között. A Kexx a szokásos élőzenei hip-hop, rap és drum and bass vonalon erősít leginkább, nevéhez méltón ismét látványos extrém sport versenyeket kínál vendégeinek a keleti régió legnagyobb nyárzáró rendezvényén.

A fesztiválozók igazi szubkultúra paradicsomban, az underground világ Mekkájában találhatják magukat augusztus végén. A gördeszka-, BMX- és görkorcsolyaversenyek mellett, break & hip-hop táncversenyeken, slam poetry előadáson, illetve sör-pong és sörivó vetélkedőkben vehetnek részt a kultúra szerelmesei. A szervezők az ország összes pontjáról várnak versenyzőket és fesztiválozókat egyaránt.

A fesztivált a hajdúböszörményi Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpontban, illetve a közeli 800 négyzetméteres extrém sportpályán, vagyis skateparkban rendezik meg. Az extrém sport versenyeken meghívott profi, valamint amatőr görkoris, gördeszkás és BMX-es versenyzők mérik össze tudásukat.

A napközbeni programok a versenyeken túl kiegészülnek a civil szervezetek programjaival, lesz irodalmi sátor, darts sátor, és egyéb szabadidős, valamint környezetvédelmi események is.

Többek között fellép idén a közkedvelt értelmiségi rapper csapat, a Punnany Massif, és a stílusában Magyarországon úttörő Brains zenekar is. A magyar underground zenei kultúra képviselői közül a fesztiválon lesz még az Irie Maffia, a Killakikitt, Sub Bass Monster, a Hősök, Mikee Mykanic, az Akkezdet Phiai, a Jam Balaya és a Cloud 9+ is. További neveket, valamint egyéb részleteket a Kexx Feszt hivatalos honlapján és Facebook-oldalán olvashatsz.

Az idei rendezvény fő támogatói Hajdúböszörmény Város Önkormányzata, a Soproni Sörgyárak Zrt., a Flowserve Hungary Services Kft., a HHG Kft. és a Tömb 2002 Kft.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum