KULTer.hu - Légy a képzőművészeti szcéna része!
92396
post-template-default,single,single-post,postid-92396,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Légy a képzőművészeti szcéna része!

Elindult az első Budapest Art Mentor program, azzal a céllal, hogy évente kilenc képzőművésznek teremtsen lehetőséget a hazai és nemzetközi művészeti szcéna megismerésére és az abba való belépésre. A részvételre október 8-ig lehet pályázni.

Arról, hogy ki  vehet részt az ingyenes képzésen a jelentkezők közül egy háromfős kuratórium dönt, melynek tagjai Fabényi Júlia (a Ludwig Múzeum igazgatója), Kovács Krisztina (a Várfok Galéria művészeti vezetője) és Ledényi Attila (az Art Market Budapest igazgatója).

A két félév időtartamban megvalósuló képzés alapvetően két párhuzamosan futó elemből épül fel:

  • A program képzési része összesen 30 alkalmat ölel fel a két félév alatt, heti egy alkalommal. A mentoráltak elsajátítják a szükséges kommunikációs készségeket, pénzügyi és jogi alapokat, megismerik a magyar és a nemzetközi szcéna viszonyrendszerét. Útmutatást és javaslatokat kapnak arra, hogy hogyan prezentálják magukat a célközönségüknek a mindennapi életben és az online világban, hogyan írjanak pályázatot és hol találhatóak a nekik szóló pályázatok. Milyen karrierutak állhatnak előttük és személyiségükből adódóan melyik a számukra megfelelő. A Budapest Art Mentor program egy gyakorlati képzés, az alkalmak interaktív jellegűek, a művészek egyéni helyzetéből indul ki. Valós, a meglevő és vágyott karrierjükön alapuló gyakorlatokon keresztül építhetik fel az alkotók azt a karriermodellt, ami számukra a legjobban működik.
  • A program másik eleme a szűkebb értelemben vett mentorprogram, mely a mentoráltak és a mentorok közötti szoros munkán és kapcsolattartáson alapul. A mentorok: Bérczi Linda, a Budapest Art Week igazgatója, Tóth Sándor Pál art consultant és Vákony Délia művészettörténész.

A képzés legvégén a mentoráltak közös kiállításon mutatkozhatnak be.

Csak azok jelentkezhetnek a mentorprogramra, akik képzőművészeti diplomával (felsőfokú szakirányú végzettséggel) rendelkeznek, még nem töltötték be a 40. életévüket és társalgási szinten beszélnek angolul.

A pályázatról részletesebb leírás ide kattintva olvasható.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum