KULTer.hu - Mesterséges intelligencia írt popalbumot!
92435
post-template-default,single,single-post,postid-92435,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Mesterséges intelligencia írt popalbumot!

Elkészült az első olyan popalbum, melyet teljes egészében mestersége intelligencia (MI) komponált meg, az alkotás Tayrn Southern énekes, YouTuber és az Amper Music együttműködésének eredménye.

Számos próbálkozás volt már arra, hogy különböző algoritmusok segítségével zenei albumot hozzanak létre, s most érkezett el az a pillanat, mikor egy mesterséges intelligencián alapuló zenegyártó szoftver használatával végre elkészült az első MI-lemez; az alkotás az I AM AI címet kapta.

Ez egy jelentős lépés a zene és a mesterséges intelligencia terén is. Vannak, akik alábecsülik az eredményt, ugyanis a korábbi kísérleteknek az volt a céljuk, hogy a mesterséges intelligencia a zenészeknek egyszerűen csak segítsen a dalok, a hangszerelés, az összerendezés kapcsán, hogy aztán azok az emberi intuíciókat használva tovább dolgozhassanak a számokon.

Az I AM AI azért olyan különleges, mert ez az első olyan album, amelynél nem csupán asszisztált a mesterséges intelligencia, hanem teljes egészében az alkotta meg. A művészeknek annyi a feladatuk, hogy iránymutatást adjanak a szoftvernek, kiválasszák a stílust és a ritmust, ezt követően pedig az Amper már elő is állítja nekik a szükséges zenei információkat. A rivális szoftver, a Flowmachines korábban hozott már létre Beatles-stílusú zenét, ám az meg sem közelíti az I AM AI lemezt. A kereskedelmi forgalomban lévő album egyik dala, a Break Free a napokban jelent meg hivatalosan online.

Forrás:  Electronic Beats

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum