KULTer.hu - Táncfesztivál a 11 éves MODEM-ben
92312
post-template-default,single,single-post,postid-92312,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Táncfesztivál a 11 éves MODEM-ben

Nagyszabású kortárs mozdulat- és táncművészeti program, egy egynapos fesztivál valósul meg a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ 11. születésnapján. Az ország legkiválóbb táncművészei látogatnak el Debrecenbe szeptember 23-án.

A nagyszabású est során minden színre kerül, ami a TÁNC-TÉR-be és az időbe belefér: képpé táncolt vásznak vagy tánc festővásznakon, képzőművészeti gesztussorként értelmezett színpadi cselekmény, kortárs néptánc, elektronikus nagybőgő, vonalak a térben, improvizációk és egy „ősbemutató” a fizikai színház, illetve a képzőművészet határmezsgyéjén; a programot éjszaka meglepetés zárja.

A művészeti központ születésnapja alkalmából rendezett esten a következő táncművészek biztosan ott lesznek: Angelus Iván, Gergye Krisztián, ifj. Kurtág György, Lőrinc Katalin, Lőrinszky Attila, a Trojka Színházi Társulás, Tókos Attila és ifj. Zsuráfszky Zoltán, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Budapest Kortárstánc Főiskola tanítványai.

A MODEM-születésnap 16 órakor a Baltazár téren kezdődik gyerekeknek szóló modern és kortárs táncprogrammal. 17 órakor Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője köszönti a résztvevőket, majd kezdődik a TÁNC-TÉR, vagyis az első debreceni mozdulat- és táncművészeti nap a művészeti központban. Az est során a táncosok közvetlenül is reflektálnak majd a kortárs vizuális művészeti munkákra, így hozva létre izgalmas párbeszédet a művészi kifejezésformák közt.

A következő izgalmas bemutatókat is láthatja a közönség a nagy napon:

  • Gergye Krisztián Aukció című előadását, amelyik 2014-ben elnyerte a VI. Monotánc Fesztivál fődíját.
  • A Trojka Színházi Társulás a MODEM születésnapján tartja a 2017/2018-as évadra készülő darabjuk első „részletének” bemutatóját.
  • A debreceniek által már ismert Angelus Iván igazi összművészeti produkcióra készül ifjabb Kurtág Györggyel, aki erre az alkalomra utazik Magyarországra.
  • Lőrinc Katalin Lőrinszky Attila nagybőgő művésszel és tanítványaival, a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős modern szakos hallgatóival improvizál zenével és tánccal mindarra, amit a tér, a hangok, a jelen lévő emberek, falak, tárgyak, a levegő, a színek, a hőmérséklet kínál majd akkor és ott.
  • Igazi táncos unikumnak ígérkezik Tókos Attila és ifjabb Zsuráfszky Zoltán kortárs néptánca.
  • Az est végén Gergye Krisztián élőben elkészülő, „képpé táncolt” vásznait elárverezik majd.

A jelképes belépő ára: 600 Ft, diák-/nyugdíjasjegy: 300 Ft

Az esemény ide kattintva érhető el a Facebookon.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum