KULTer.hu - Hipnotikus képek Björk új klipjében
93261
post-template-default,single,single-post,postid-93261,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Hipnotikus képek Björk új klipjében

Az izlandi énekesnő, Björk legújabb klipje a The Gate című dalához készült, s a végeredmény pszichedelikus, benne a fényes színek kavalkádja, a formák egyedisége, az androgün szellemek jelenléte csak néhány elem a sajátos stílusvilág újabb megnyilvánulásai közül. Az Andrew Tomas Huang rendezte videó valódi remekmű.

Az évtizedek óta zenélő sokoldalú művésznő legutóbbi albuma 2015-ben jelent meg Vulnicura címmel (a szót ő maga alkotta meg a sérülés és a gyógyulás szavakból), a következő lemeze pedig várhatóan idén novemberben érkezik. Ennek a régóta várt kiadványnak az egyik darabja a The Gate is.

Az avantgárd új hullámának szellemiségéhez kapcsolódó Björk most megjelent videoklipje magának a The Gate dalnak az önelemző, de furcsa módon érzelmileg kettős tulajdonságait tökéletesen ölti magára. A hangulatot egyszerre jellemzi közöny és szenvedély.

Andrew Huang – aki korábban már dolgozott együtt az énekesnővel a Stonemilker 360 fokos panorámavideója kapcsán – visszatér egy furcsa filmes környezethez, melyben tér és idő elvonttá válik. A világító ruhába öltözött Björk kapcsolatba lép egy alakváltó gömbbel, amely a nőt egy űrbéli figurával közös kozmikus mozgásra, koreográfiára bírja.

Huang a következőt mondta el az alkotásról, amely egyébként az első videó, amely Björk utópia koncepciójához kapcsolódik: „Egy prizmatikus portál jön létre egy szerelmespár két felének mellkasai között. Nem hétköznapi értelemben véve szerelmesek, hanem egy annál szélesebb, kozmológiai módon. Björk új albumába való átjáróként a The Gate a reménynek a megnyilvánulása egy olyan megtört nő felől, aki visszaváltozott egy ragyogó egésszé.”

Az énekesnő előző, Vulnicura című albumán található dalok egy lelki állapot kronológiáját ábrázolják, ugyanis tizenhárom év után Björk szakított a partnerével, mely kapcsolatból egy kislányuk is született, s a lemezzel az volt a cél, hogy másoknak mankót adjon az elengedéshez, s megmutassa, hogy a sebek begyógyulnak. A The Gate ebből az állapotból jelenthet egy szimbolikus kaput egy új állomás felé, amely az album megjelenésekor fog teljesen kirajzolódni.

Forrás: Electronic Beats

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum