KULTer.hu - Kálnay Adél Quasimodo-emlékdíjat kapott
93024
post-template-default,single,single-post,postid-93024,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kálnay Adél Quasimodo-emlékdíjat kapott

Kálnay Adél kapta Ami marad című verséért az idei Salvatore Quasimodo nemzetközi költőverseny fődíját, a Salvatore Quasimodo-emlékdíjat, a különdíjat pedig Zsávolya Zoltánnak ítélték oda John Keats Rómába indul című művéért. Idén kétszáz pályázó négyszáz verssel nevezett a versenyre.

Cserép László, a Salvatore Quasimodo Alapítvány titkára elmondta, hogy a 25. alkalommal megrendezett nemzetközi költőversenyen a zsűri Tolnai Ottónak életműdíjat adományozott, Nádasdy Ádám pedig nemzetközi életműdíjat vehetett át.

A verseny fődíjasa és a különdíjas mellett további kilenc költőnek (Barna T. Attila, Fenyvesi Félix, Géczi János, Gyimesi László, Gyukics Gábor, Imreh András, Marno János, Payer Imre és Sztanó László) elismerő oklevelet adott át a zsűri.

A Balaton értékeinek, sajátosságainak és gondjainak méltó irodalmi bemutatását szolgáló Bertha Bulcsu-emlékdíjat is ekkor adták át. A meghívásos pályázatra ezúttal Bakonyi Zoltántól, Lőrincz Sándortól és Bíró Gergelytől várt a zsűri publicisztikát vagy irodalmi riportot, és mindhárman megkapták a Bertha Bulcsu-emlékdíjat – közölte Cserép László. Emlékeztetett arra, hogy az Írók Alapítványa, valamint Balatonfüred és Balatongyörök település által alapított díjat 2004 óta minden évben Balatonfüreden adják át.

A háromnapos rendezvényt gálaműsor zárta az Anna Grand Hotel dísztermében, ahol díszpolgári kitüntetést vett át Franco Cajani költő, művészettörténész, a díj alapítója.

A díjazott versek Balatonfüred honlapjáról tölthetők le, s olvashatók el.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum