KULTer.hu - Múzeumbejárás pedagógusoknak
92908
post-template-default,single,single-post,postid-92908,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Múzeumbejárás pedagógusoknak

Gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt felejthetetlen élményt kínál a debreceni MODEM általános és középiskolásoknak szóló izgalmas, ugyanakkor a tanmenethez szorosan köthető kiállítása, amely november 18-tól látogatható. 

A 20. századi európai avantgárd bábszínház és a hazai modern bábművészet megteremtője, a debreceni születésű Blattner Géza munkásságát, valamint a párizsi kortársak, az avantgárd művészet nagy korszakát mutatja be a 6 és 18 év közötti diákokat, valamint pedagógusokat megszólító Billentyűk című tárlat. Az intézmény szeptember közepén a kiállítás kulisszatitkaiba is beavatja az érdeklődőket, s pályázattal is készül.

A Vojtina Bábszínház, a Csokonai Színház, a Déri Múzeum és a MODEM együttműködésének eredményeként megvalósuló kiállítás és programsorozat jól illeszthető akár az irodalom, történelem, etika (erkölcstan), akár a rajz- és művészettörténet órák anyagaihoz, miközben a 21. századi technika eszközeit alkalmazva befogadható és izgalmas élményeket nyújt a mai fiatalok számára is.

A város által kiemelten támogatott tárlathoz bábszínházi előadás- és művészetpedagógiai programsorozat is kapcsolódik. Mindezeken túl két olyan, a tananyaghoz több szállal is kötődő pályázattal fordul az intézmény a művészeteket kedvelőkhöz, amelyek országosan is képesek megszólítani a különféle generációkat. A pályázatok egyike Madách Imrétől Az ember tragédiáját veszi alapul, míg a másik minden korosztálynak szól, és végeredménye egy izgalmas jelmezes-művészeti farsang a MODEM-ben. A legjobb pályamunkákat beküldők értékes ajándékokkal lesznek gazdagabbak.

A pedagógusoknak szeretnének részletesebb információt átadni egy szeptember 13-án 14 órától kezdődő rendhagyó beszélgetésen, hogy minél több diák és osztály pályázhasson, illetve láthassa majd a tárlatot. MODEM-bejárással egybekötött alkalomra várják az általános és középiskolák vezetőit, pedagógusait, ahol a kiállítás kulisszatitkaiba is beavatják a résztvevőket, illetve a szervezők személyesen adják át a kiírást is. A tervezhetőség érdekében a részvételi szándékot a következő e-mail címen érdemes jelezni: regisztracio@modemart.hu.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum