KULTer.hu - Nőtt a MODEM látogatottsága
92854
post-template-default,single,single-post,postid-92854,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nőtt a MODEM látogatottsága

Folyamatosan növekszik a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ látogatóinak száma – közölte a központ vezető kurátora szerdán. Az intézmény az év hátralévő részében is érdekes programokkal várja a látogatókat.

Kónya Ábel elmondta: a tavalyi 47 ezres látogatószámot az idén már lényegesen meghaladták, a rendezvényeik látogatottsága év végéig várhatóan eléri a százezret.

A MODEM 11. születésnapját rendkívüli fesztivállal ünnepli szeptember 23-án: a Tánc-tér című, éjszakába nyúló eseményre az ország legkiválóbb táncosai érkeznek a művészeti központba.

Az eső debreceni mozdulat- és táncművészeti alkalmon fellép a MODEM-ben Angelus Iván, Gergye Krisztián, ifj. Kurtág György, Lőrinc Katalin, Lőrinszky Attila, a Trojka Színházi Társulás, Tókos Attila és ifj. Zsuráfszky Zoltán, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Budapesti Kortárstánc Főiskola hallgatói is bemutatkoznak.

Az év hátralévő programjaiból Kónya Ábel kiemelte a Bernát András életművét bemutató nagyszabású retrospektív tárlatot: a mintegy ezer négyzetméteres térben megjelenő, csaknem hetven munkából álló, A táj konfigurációja című válogatás 1979-től kezdődően szemlélteti Bernát András művészetének elemeit, folyamatosan visszatérő témáit, és legújabb műveit.

A MODEM-ben rendezik meg októberben a Debreceni Nemzetközi Művésztelep zárókiállítását, novemberben pedig a Billentyűk című tárlatot. Utóbbi a Csokonai Színház, a Déri Múzeum, a MODEM és a Vojtina Bábszínház szakmai összefogása eredményeként a 20. századi európai avantgárd bábszínház, valamint a hazai modern bábművészet megteremtőjének számító Blattner Géza munkásságát mutatja be.

Mindezzel párhuzamosan továbbra is látható a MODEM-ben az Antal–Lusztig-gyűjteményből válogató Receptorok, valamint Nagy Gabriella festőművész A végtelenbe és tovább című kiállítása. Nagy Gabriella az első debreceni művész, aki egyéni kiállítással mutatkozott be a MODEM falai között.

Koroknai Edit, a MODEM ügyvezetője kiemelte: a tárlatokat számos konferencia, fórum, múzeumpedagógiai foglalkozás is kíséri. Szeptember 13-án az általános és középiskolai tanárokat várják a galériába, számukra országos irodalmi pályázatot is hirdetnek, Lugas címmel képzőművészeti workshopsorozat indul felnőtteknek, Mozgass meg címmel! megrendezik az óvodapedagógusok napját, és Tervezett alkotás lesz a címe a novemberi dizájnkonferenciának, az Ezüstpor keretében pedig családi programokra várják az érdeklődőket.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum