KULTer.hu - Segít az olvasástanulásban a BOOKR Kids
92832
post-template-default,single,single-post,postid-92832,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Segít az olvasástanulásban a BOOKR Kids

A BOOKR Kids olvasássegítő alkalmazás egy magyar fejlesztés, amely segít, hogy a kisgyermekek ne szakadjanak el a klasszikusnak számító történetmeséléstől és az olvasástól, hanem a digitális térben, a saját terepükön ismerkedjenek meg a mesék varázslatos világával.

Folyamatos vitatéma, hogy jó ötlet-e a gyerek kezébe táblagépet vagy okostelefont adni. Ha pedig már engedélyezett a képernyő, a konfliktus tovább fokozódik: mennyit, mikor és mit? A legtöbb szülő egyetért abban, hogy egy tablet könnyebbé teheti a gyerek és persze a szülő életét egy hosszú autóúton vagy az orvosi rendelőben. Ám érdemes értelmes, a képességeket fejlesztő, tanulást segítő alkalmazásokat is telepíteni, mert a minő­ségi, „hasz­nos” játé­kok — megfelelően ada­golva — nagyot len­dít­het­nek a gyermekek kibon­ta­kozó képes­sé­gein.

A BOOKR Kids Mesetár immáron bizonyítottan támogatja az olvasás készségszintű megerősítését és a szövegértő olvasás elsajátítását is, derült ki a Szegedi Tudományegyetem Művészettel az Oktatásért Kutatócsoportjában folytatott empirikus kutatások eredményeiből.

A BOOKR Kids mobil- és tabletalkalmazás egy digitális mesetár, amelyben már több mint 200 interaktív mesekönyv található. Az interaktív mesék már létező, a szépirodalmi, illetve az oktatási kánon részét képező papíralapú könyvek digitális verziói. Mindegyik gazdagon animált, és kikapcsolható hangos felolvasás tartozik hozzájuk, valamint olyan képességfejlesztő játék is, amely támogatja a szövegértést, a helyesejtéstanulást és a helyesírásfejlesztést. Így teljesen új köntösben jelennek meg olyan klasszikus és modern művek, mint a Vuk, a Vackor, a Janikovszky-mesék vagy A kiskakas gyémánt félkrajcára.

Ezek az interaktív könyvek az úgynevezett „célzott” és „hagyományos” olvasói részvételt is megkívánó típusba tartoznak, ezért alkalmasak annak az olvasási és mesehallgatási tradíciónak a megőrzésére, melynek lényege az elmélyült olvasás és a mese érzékeny átélése. A mesehallgatás, majd -olvasás, amelyeknek megalapozásához a BOOKR Kids-mesék hozzájárulnak, fontos módszerei a hang-betű kapcsolat felismerésének, az olvasási technika fejlesztésének, valamint a helyesírás kialakulásának.

Ingyenes próbaverzió a Google Play-ről itt tölthető le, az App Store-ból pedig ide kattintva érhető el.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum