KULTer.hu - Sokszínű irodalom és színház a FIN-en
93173
post-template-default,single,single-post,postid-93173,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Sokszínű irodalom és színház a FIN-en

Az irodalom iránt érdeklődők idén ismét otthonra találhatnak Székesfehérváron, hiszen szeptember 26. és október 1. között ismét megrendezik a Fehérvári Irodalmi Napokat (FIN). A fesztivál ideje alatt 11 helyszínén 14 program várja a látogatókat.

Az elmúlt évek számtalan sikeres irodalmi sorozata, könyvbemutatója, felolvasóestje, irodalmi vetélkedője nyomán 2016-ban indult el a FIN, hogy a programokat összefogják, és egy közösségi fesztivál keretében tárják az érdeklődők elé. Az eseménysorozat alkalmat nyújt arra, hogy a város különböző kulturális színterei is bemutatkozzanak, és kapcsolatot teremtsenek a huszadik századi és kortárs képzőművészet, a gasztronómiai hagyományok, a mai szubkulturális terek, a hagyományos kulturális intézmények és a kortárs irodalom között.

A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan idén is törekedtek az irodalmi sokszínűségre, és igyekeztek az irodalmi élet meghatározó alakjait meghívni Székesfehérvárra. A fesztiválon lesz slam poetry verseny, rendhagyó irodalmi biciklitúra, és idén színházi előadásokkal is bővül a programkínálat.

PROGRAM

Szeptember 26., kedd

19.00 Sóvirág – avagy a létezés eufóriája: Egy 90 éves Auschwitz-Birkenau-túlélő és egy fiatal táncosnő duettje. A Tünet Együttes előadása. Szereplők: Cuhorka Emese és Fahidi Éva (Öreghegyi Közösségi Ház, Fiskális út 93.)

Szeptember 27., szerda

16.30 Megnyitó: Sajtótájékoztató és a SHARE jótékonyser csapra verése (Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára, Szent István tér 2-3.)
17.00 Irodalmi biciklitúra: Garami Richárd biciklitárolóinak újra-avatása. Túravezető: Németh Gábor (Útvonal: Magnet Bank – Pelikán Galéria – Petz Söröző)
21.00 TrAnzKaPHka: Závada Péter és Ratkóczi Huba műsora (Ikon Club, Fürdő sor 1.)

Szeptember 28., csütörtök

17.00 Szívlapát: A kortárs versantológia bemutatója. Vendégek: Szálinger Balázs, Vida Kamilla és a könyv szerkesztője, Péczely Dóra. (Fehérvári Pagony Gyerekkönyv és -játékbolt, Király sor 66.)
20.00 Ablakomba szállt egy idióta: Rutkai Bori, Háy János és a Kistotál zenekar estje. Közreműködik: Mizsei Zoltán, Németh Csaba és Szerető Dániel. (A Szabadművelődés Háza, Fürdő sor 3.)

Szeptember 29., péntek

17.00 Holtág: Hartay Csaba regényének bemutatója. Moderátor: Czinki Ferenc (Study Könyvesbolt, Palotai út 6.)
19.00 Én csak néztem: Laboda Róbert zenés könyvbemutatója. Közreműködik: Hekele Dániel (trombita). Moderátor: Gaborják Ádám (Tinta Kultúrbisztró, Marosi Arnold u. 3.)
21.00 Kafkabeat kocsmaszínház: Slam poetry verseny és showcase. Vendégek: Dékány Niki, György Ádám, Pion István (Paraba, Jancsár köz 4.)
23.00 DR. SAX: Swing & beat táncest (Paraba, Jancsár köz 4.)

Szeptember 30., szombat

17.00 Petz gasztrodélután: Szakács: Bozsik Péter. Vendégek: Juhász Tibor, Totth Benedek. Műsorvezető: Babiczky Tibor. Közreműködik: Arany Gold Zoltán gramofonon. A Moly.hu olvasótalálkozója kedvenc könyveink bemutatásával, egy sör melletti kötetlen beszélgetéssel. (Petz Söröző, Bőrgyár u. 23.)
20.00 Lugaskoncert: Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf estje (Petz Söröző, Bőrgyár u. 23.)

Október 1., vasárnap

16.00 Versek: Bereményi Géza könyvbemutatója. Moderátor: Barlog Károly. Beszélgetés, felolvasás, filmvetítés.  (Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasóterme, Bartók Béla tér 1.)
19.00 Rendben élni: Illésy Éva monodrámája Leé József hajléktalan költő versei alapján, az előadás után beszélgetés. Társszervező: Fehérvári Heti Betevő. (Új Magyar Képtár, Megyeház u. 17.)

A FIN országos irodalmi szervezetek (József Attila Kör, Szépírók Társasága), helyi közművelődési intézetek (A Szabadművelődés Háza, Szent István Király Múzeum, Fejér Megyei Levéltár, Vörösmarty Mihály Könyvtár), vendéglátóhelyek (Petz Söröző, Tinta Kultúrbisztró), könyvesboltok (Fehérvári Pagony, Study Könyvesbolt), kulturális színterek (Ikon, Paraba), helyi szervezetek (Fehérvári Heti Betevő, Garami Richárd Alapítvány) és a közönség összefogásából jön létre.

A fesztiválhoz tartozó Facebook-esemény ide kattintva érhető el.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. feb. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum