KULTer.hu - Szívszorító Mészáros Márta új filmje
93102
post-template-default,single,single-post,postid-93102,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Szívszorító Mészáros Márta új filmje

Elkészült Mészáros Márta legújabb, Aurora Borealis – Északi fény című filmjének első előzetese. A két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja, október 19-től látható a mozikban, ám szeptember 25-én premier előtt az Uránia Nemzeti Filmszínházban is levetítik.

A filmben a Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás  az ’50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

A film szokatlan szituációk megidézésével, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámáról, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebekről, az elmúlásról, valamint a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

A film főszereplői Törőcsik Franciska, Törőcsik Mari és Tóth Ildikó, a mellékszerepben pedig olyan színészek láthatók, mint Leslaw Zurek, Ewa Telega, Antonio de la Torre, Hary Prinz, Wunderlich József, Cserhalmi György, Fekete Ernő, Bereczki Zoltán, Monori Lili és Czinkóczi Zsuzsa.

Az Aurora Borealis – Északi fény a nemzetközileg is elismert, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, Cannes-i Nagydíjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező Mészáros Márta 26. alkotása. A film a FilmTeam gyártásában készült, forgalmazója a Vertigo Média, producerei Major István és Gül Togay, operatőre pedig a lengyel Piotr Sobocinski Jr.

A szeptember 25-ei, 19 órától kezdődő vetítés után közönségtalálkozót tartanak, ahol lehetőség lesz találkozni a rendezővel is.

Forrás: Vertigo Média

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum