KULTer.hu - Több mint 30 tervező debütál a MOME FAIR-en
93445
post-template-default,single,single-post,postid-93445,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Több mint 30 tervező debütál a MOME FAIR-en

Design vásár nyílik a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME), ahol először találkozhatnak a látogatók az intézmény jelenlegi és alumni tervezőinek új és újraalkotott termékeivel, innovatív brandjeivel. A MOME FAIR-en több mint 30 tervező debütál október 14-én.

A MOME FAIR-en kiállító tervezők többsége olyan aktív hallgató, aki tanulmányai mellett már önálló márkával rendelkezik. A vásáron a nagyközönség nemcsak megismerheti, hanem meg is vásárolhatja az új design-generáció alkotásait.

A vásár szereplői friss és formabontó ötletekkel kísérleteznek a divat, kerámia, ékszer- és formatervezés területén. Munkáikat a kortárs designszemlélet jellemzi, amely egyesíti az erős szakmai hátteret, a precizitást és a magas technológiát a manufakturális gyártás gondosságával. Funkcionális termékeik egyedi anyaghasználatukkal épülhetnek be a mindennapi életünkbe.

Néhány kiállító munkásságáról:

  • Berecz Vanda minden részletében különleges táskáit a cseh kubista porcelánok formavilága inspirálták. Látványban és szerkezetben egyaránt a geometriai szabályszerűségek által diktált egyszerűségre és ésszerűségre törekszenek.
  • A Rikov márkára jellemző az ökotudatosság, emellett az új technológiák használata mellett a hagyományőrző kézművesség is megjelenik készítésükkor, ezért a kivitelezésnek köszönhetően minden termék egyedi és megismételhetetlen. A fenntarthatóság, slow fashion szemlélet és koncepció kiemelt szerepet kap Rikov Richárd tervezési folyamata során, ami garantálja az eco print technikával készített termékek eredetiségét.
  • Vincze Bori táskái megalkotásakor általában letisztult, mégis különleges, organikus formavilágra törekszik. Bori olyan tárgyakat hoz létre, melyek egyrészt funkcionális darabok, másrészt örömöt okoznak viselőiknek.
  • Dimény Luca 2016-ban diplomázott üvegtervezés szakon, jelenleg kerámiatervezést tanul. Munkáiban az üveg és szilikát anyagok társítását és együttes használatát vizsgálja. A Berci pugs kisplasztikáit személyes kötődés ihlette, nővérének kutyáját mintázta meg üvegből és betonból.

  • Lakásunk egyedi, ötletes dekorálása, otthonosabbá tétele korántsem egyszerű feladat. A Makrafun termékeknél a makramézás technikáját önti modern formába Fazekas Fanny, és készít színes virágtartókat, amelyek már nagymamáinknál is helyet kaptak, s ma újra reneszánszukat élik.
  • Grábits Ágota számára a gépi kötés technikájának megújítása jelenti a legfőbb inspirációt. A Cekker névre hallgató, formabontó, kötött táska kollekcióját megtaláljátok a MOME FAIR-en is.
  • Rácz Rebeka kerámiáiban hétköznapi használati tárgyak kapnak különleges, újszerű és szeretnivalóan játékos formát. Alkotásainak alakulásában, ahogy a véletlennek, úgy aktuális alkotói hangulatának is meghatározó szerepe van. Ez az alkotói attitűd és kézi megmunkálás teszi tárgyait megismételhetetlenné és különlegessé.
  • A ~ CURVES ~ kollekciót egy 1940-es évekbeli táska inspirálta. A tárgy rétegeltségét és jellegzetes vonalvezetését gondolta tovább a tervező darabok megalkotásánál. Az anyagválasztásával még hangsúlyosabbá varázsolta a különböző rétegeket, így a fényes szőr és a matt hatású marhabőr kombinációjával fokozta a hatást. A kollekció folyamatosan újabb modellekkel, kiegészítőkkel bővül. A MOME FAIR-re pedig sok újdonsággal érkezik.

A vásár ideje alatt az érdeklődők újrahasznosított PVC-fóliából és hulladék bőrből készíthetik el egyedi Müskinn kiegészítőjüket a tervezők segítségével a Müskinn workshopon. Továbbá egész nap Kisszántó felel a zenéért a kísérleti zajtól a teátrális idm dallamokon át a szigorú, tompább acidos lemezekig.

Aktuális információk és a kiállítók teljes listája megtalálható a MOME FAIR Facebook-oldalán.

Borítófotó: Gosztom Gergő

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum