KULTer.hu - Varsóban debütál Politzer Péter filmje
93438
post-template-default,single,single-post,postid-93438,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Varsóban debütál Politzer Péter filmje

Politzer Péter első nagyjátékfilmjét, a Férfikort a rangos Varsói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatják be októberben, ez lesz a film premierje. Az alkotás röviddel ezután a magyar mozikban is látható lesz.

A magyar rendező 77 perces fekete-fehér filmjét az A-kategóriás varsói filmfesztivál „Competition 1–2” elnevezésű, első, illetve második nagyjátékfilmeket összegyűjtő versenyprogramjában nézheti meg a nemzetközi közönség. A régió egyik legfontosabb filmes eseményét 2017. október 13. és 22. között rendezik meg Lengyelország fővárosában.

A fesztiválra minden évben több száz alkotást neveznek, a „Competition 1–2” programban azonban mindössze 16 filmet mutatnak be.

A varsói filmfesztivál diákfilmes szemléből rövid idő alatt vált fontos nemzetközi eseménnyé. 2009 óta a FIAPF A-kategóriás versenyfesztiválként tartja számon: ilyen fesztiválból mindössze 15 van a világon (olyan helyszíneken, mint Cannes, Berlin és Velence). A fesztivál fontos alkotások nemzetközi premierjének szolgál helyszínéül, válogatásában a korábbi években többek között olyan magyar rendezők mutatkoztak be filmjeikkel, mint Hajdu Szabolcs, Fliegauf Bence, Kocsis Ágnes, Simonyi Balázs, illetve Sopsits Árpád.

A Férfikor című film három budapesti férfi életét viszi színre. A 91 éves fotóművész és lemezhamisító, Dezső élete utolsó szálait szövögeti. Frank, a negyvenes nagybőgős elveszíti a lakáskulcsait, amitől romba dől precízen összeállított napja. A kamasz Samunak pedig váratlanul egy hétig egyedül kell szembenéznie az iskola, a barátság és a szerelem kihívásaival.

A film szereplői Szipál Márton, Fischer Samu, Vass „Frank” Péter, Dióssi Gábor, Tamási Zoltán, Vásári József és Esztergályos Cecília.

Politzer Péter rendező közel húsz éve foglalkozik játékfilmek, dokumentumfilmek és reklámok vágásával. Kétszer kapta meg az Arany Olló Díjat vágóként, dolgozott többek között Hajdu Szabolccsal, Alföldi Róberttel, Madarász Istivel és Árpa Attilával is. 2003 óta ír és rendez is, a Férfikor az első nagyjátékfilmje.

A Férfikor állami támogatás nélkül, alacsony költségvetésből készült. A film producere Angelusz Iván volt, gyártója pedig a Katapult Film a FocusFox közreműködésével. Magyarországi forgalmazója a Cirko Film.

A Férfikor 2017 novemberének közepén kerül a magyar mozikba.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. máj. >>
hkscpsv
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum