KULTer.hu - 50 magyar filmet vetítenek Berlinben
93757
post-template-default,single,single-post,postid-93757,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

50 magyar filmet vetítenek Berlinben

Ismét magyar filmfesztivál lesz Berlinben: a Huniwood nevű szemlét második alkalommal rendezik meg, október 11. és 23. között ötvennél is több alkotást mutatnak be.

A Huniwood a legnagyobb külföldi magyar filmfesztivál – emelték ki a szervezők közleményükben. A fesztiválnak három fő célja van: stabil helyet, platformot szerezni a magyar filmművészetnek a német főváros kulturális életében, ösztönözni a magyar társadalom folyamatainak elmélyültebb tanulmányozását és a párbeszédet a magyar és a német filmesek között, valamint bemutatni a világ élvonalába tartozó magyar filmművészet gazdagságát, változatosságát.

A Balassi Intézet berlini kulturális intézete (Collegium Hungaricum Berlin, CHB) és a SpeakEasy Project nevű magyar filmgyártó cég berlini részlege által rendezett filmfesztivál helyszíne a CHB épülete és a Babylon, az egyik leghíresebb berlini művészmozi.

Nagyjátékfilm

A nyitófilm az idén a cannes-i fesztivál versenyprogramjában bemutatott Jupiter holdja. A nagyjátékfilmes szekcióban Mundruczó Kornél rendezése mellett látható még Török Ferenc 1945 című filmje, amelyet nagy sikerrel vetítettek az idei Berlinalén, a Hurok című thriller Madarász István rendezésében, és további kilenc alkotás.

Dokumentumfilm

A dokumentumfilmes szekcióban Magyarországon és nemzetközileg már sikert aratott filmeket is műsorra tűznek, köztük Simonyi Balázs Ultra című munkáját, amely az Európai Filmdíjra is esélyes.

Animációs és rövidfilm

Az animációs és rövidfilmes kategória ugyancsak több németországi premiervetítés helyszíne, bemutatják többek között Wunder Judit Kötelék című alkotását, és a berlini közönség ismét láthatja Lovrity Kata Vulkánsziget című munkáját, amely szerepelt az idei Berlinalén.

A fesztivált a száz éve született Fábri Zoltánra emlékezve kiegészíti egy negyedik szekció, amelyben a nemzetközileg elismert rendező öt digitálisan felújított filmjét mutatják be.

További részletek a Huniwood honlapján érhetők el.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum