KULTer.hu - 70 új kötet a Margó Irodalmi Fesztiválon
93558
post-template-default,single,single-post,postid-93558,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

70 új kötet a Margó Irodalmi Fesztiválon

Ősszel harmadszorra, összesítve már tizedik alkalommal lesz Margó Irodalmi Fesztivál: a kortárs irodalom magyar és külföldi legjavát bemutató rendezvény idén is könyvvásárral egészül ki október 19. és 22. között a CAFe Budapest keretében, a Tesla Budapestben.

Hetven friss megjelenés, neves külföldi és magyar íróvendégek

A Margó Irodalmi Fesztivál ezúttal is ingyenes, a Bookline és a főváros támogatásának köszönhetően valósul meg. Októberben hetven új címet ismerhetünk meg: Parti Nagy Lajos, Grecsó Krisztián, Szécsi Noémi, Gerlóczy Márton, illetve Al Ghaoui Hesna, Karafiáth Orsolya és Szentesi Éva is új könyvvel jelentkezik, de fellép a Margón az idei Aegon-díjas Krasznahorkai László, továbbá irodalmi paródiás könyvével Bödőcs Tibor is.

Az őszi Margó már hagyományosan a kortárs külföldi szerzők meghívására is figyel: könyvbemutató esteket szerveznek többek között az orosz Jurij Poljakovnak, a Nemzetközi Man Booker-díj ötös listáján szerepelt dán Dorthe Norsnak, az izraeli Zeruja Salevnek és a cseh Jaroslav Rudisnak.

Őszi könyvvásár

Az őszi Margó Fesztiválon idén is lesz a legnagyobb kiadókat felvonultató könyvvásár: a karácsonyi tumultust elkerülendő, a legújabb kötetek is jelentős, 20-50%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg huszonhat kiadó standján. Sőt, az összes bemutatott új kötetet meg lehet nyerni a Margó Facebook-oldalán induló játék keretében.

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár idén a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) stratégiai partnerségében valósul meg.

Koncertek, előadások, pacalfőzés

A fesztivál folyamatosan keresi az utakat az irodalom újfajta közvetítéseihez: a Zeitgeist Masterclass-on Ambrus Attila (Viszkis), Pajor Tamás és Peer Krisztián beszélgetnek arról, hogy mindegyikük volt már fent is, lent is, mégis képesek voltak újraértelmezni önmagukat, majd újrakezdeni pályájukat. Lesznek még akusztikus koncertek napközben, este pedig költők és zenészek közös előadásai várhatóak. A Mészöly Miklós-Polcz Alaine házaspár 52 év alatt született leveleiből készül előadás a Kortalan Kortárs színházi csapatával, emellett Cserna-Szabó András pacalt főz a Tesla udvarán, a Tudósok szabadegyetemi előadást tart Bukowskiról, Karafiáth Orsolya pedig fúvósokkal lép fel.

Ingyenes családi programok

A Margón hétvégén délelőtt a gyerekek kerülnek a középpontba: Farkas Róbert egy csillagász segítségével az univerzumról mesél nekik, megnézhetik a Lengemeséket Berg Judittal, a Kuflikról szóló előadást, de jógázhatnak és sakkozhatnak is.

Díjátadó az utolsó estén

A fesztivál záróestjén adják át a legjobb elsőkönyvesnek járó Margó-díjat: a Bookline és a Balassi Intézet által támogatott szakmai támogatásnak is köszönhetően a legelső Margó-díjas Totth Benedek Holtverseny című könyvének angol és francia kiadásai nemrégiben jelentek meg, a szerző második könyve a fesztiválon mutatkozik be. Szintén vasárnap este adják át a Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját is.

A teljes programlista a Margó Irodalmi Fesztivál honlapján érhető el.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum